Nieuws

Tevredenheid over iPhone daalt licht

Samsung maakt een grote stap op vlak van klantentevredenheid ten opzichte van vorig jaar. Apple daalt lichtjes maar blijft wel leider.

Apple scoort nog altijd het beste op vlak van klantentevredenheid maar in vergelijking met vorig jaar zakken de cijfers licht. Samsung verovert steeds meer tevreden klanten in de Verenigde Staten. De vraag is of Samsung het tij in de toekomst kan doen keren en Apple van de troon kan stoten.

Volgens de American Customer Satisfaction Index domineert Apple nog altijd in de categorie smartphones. Zo’n 81% van de iPhone-bezitters is tevreden met zijn telefoon. Vorig jaar behaalde Apple nog 83%. Samsung klom dit jaar met vijf punten tot 76% en behaalt hiermee een identieke score als Nokia.

De vraag is of Samsung nu al haar hoogtepunt bereikt heeft of pas volgend jaar zal pieken. De Samsung Galaxy S3 leverde veel tevreden klanten op en de S4 doet het ook erg goed.

[related_article id=”158256″]

Andere smartphonefabrikanten behalen nagenoeg dezelfde scores als vorig jaar. HTC zakt van 75% naar 72% en BlackBerry blijft op 69% hangen.

Uit het onderzoek van ACSI blijkt verder ook nog dat de tevredenheid over Microsoft met één procent gezakt is tot 74%. “Ondanks de stagnerende pc-markt blijft Microsoft stabiel. Windows 8 heeft ondanks de vele kritiek de klanttevredenheid niet laten ontsporen”, klinkt het.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business