Nieuws

Opgestapte HTC-managers starten eigen smartphonebedrijf

Twee voormalige managers van HTC starten zelf met de productie van smartphones onder de naam Kazam en willen met design en klantenservice de Europese markt veroveren.

Michael Coombes, het voormalige hoofd van de salesafdeling en James Atkins, voorheen verantwoordelijk voor de marketing bij de HTC, maakten maandag de start van Kazam bekend.

De twee beloven smartphones die draaien rondom “verbluffend design, robuuste hardware en intuïtieve technologie, verstevigd door verbeterde klantenservice.” Kazam zal zich exclusief gaan richten op de Europese markt.

Nieuw begin
Beide voormalige medewerkers verlieten HTC in maart, temidden van een groeiende groep topmensen die het worstelende Aziatische bedrijf de rug toekeerden.

[related_article id=”152275″]

“Er is een echte kans voor een nieuw mobiel merk om de status quo te doorbreken”, zei Atkins in een kort interview met onze collega’s van CNet News. “We zijn erg gepassioneerd over het afleveren van een positieve mobiele ervaring die niet ophoudt zodra je het toestel hebt gekocht”, aldus de kersverse ondernemer.

Het bedrijf staat voor een enorme uitdaging en de kans is levensgroot dat Kazam een kort leven beschoren is. Maar het kersverse bedrijf gelooft dat klantenondersteuning na verkoop een uitstekend argument is. Gezien het feit dat smartphones geregeld softwareupdates krijgen, zal het bedrijf er meer op letten dat die updates ook vlotjes verlopen.

In de summiere verklaring over Kazam waren geen concrete details te bespeuren over mogelijke toestellen. De oprichters wilden enkel kwijt dat een lijn nieuwe smartphones later dit jaar zal arriveren en waarschijnlijk op Android zal draaien.

Overvolle markt
“Kazams dynamische structuur en toewijding aan lokale markten betekent dat we snel kunnen reageren op de altijd evoluerende en uiteenlopende wensen van de klant van vandaag”, zei Coombes.

Maar in een market waar de telco een dominante rol speelt in de uiteindelijke aankoopbeslissing van diezelfde consument, zal het uiterst moeilijk worden om te wedijveren met de grote jongens. Simlockvrije telefoons zijn desondanks populairder in Europe, dus er is een potentiële markt voor klanten die op zoek zijn naar iets nieuws.

We zullen moeten wachten tot Kazam op de proppen komt met zijn eerste toestel, maar op dit moment roept het ontstaan van Kazam vooral vraagtekens op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business