Nieuws

Eerste Firefox OS-telefoon voor consumenten in vrije voorverkoop

Het Spaanse Geeksphone neemt bestellingen aan voor de Peak+, het eerste toestel met Firefox OS dat rechtstreeks via het internet aan consumenten wordt verkocht.

Geeksphone was vlak na de lancering de eerste onderneming die toestellen uitbracht met Firefox OS. Deze modellen, de Keon en Peak, waren echter bedoeld voor appontwikkelaars en waren binnen de korste keren uitverkocht.

De Peak+, die is uitgerust met een 4,3-inch IPS-display (960 x 450 pixels), is een verbeterde versie van het eerder genoemde ontwikkelaarsmodel. Het zal draaien op een 1,2 GHz dualcoreprocessor van Qualcomm (de 8225), heeft 1 GB werkgeheugen, een achtmegapixelcamera aan de achterzijde en een exemplaar van 2 megapixel aan de voorzijde.

Verder kun je 4 GB standaardopslag en een microsd-kaartslot verwachten, ondersteuning voor HSPA en UTMS (geen 4G dus) en een 1.800 mAh-batterij. Daar komt tenslotte 25 GB aan cloudopslag bij en de Peak+ zal draaien op Firefox 1.1, de nieuwste versie van Mozilla’s mobiele besturingssysteem.

[related_article id=”161563″]

Dat zijn geen specificaties voor een topmodel, maar Geeksphone vraagt dan ook 149 euro (exclusief belasting) in de voorverkoop voor het toestel. Daarna zal de prijs iets stijgen, al belooft het Spaanse bedrijf dat die meerprijs niet erg hoog zal liggen. Als de verkoop een succes blijkt, zal het ook een verbeterde versie uitbrengen voor consumenten van de kleinere Keon.

Tussen de lancering van de Peak en de Peak+ in heeft Geeksphone inmiddels concurrentie gekregen van grote Europese telecomproviders, zoals Telefonica in Spanje en Deutsche Telekom in Polen. Die laatste provider overweegt zelfs om deze herfst Firefox OS-toestellen te lanceren op de eigen Duitse markt, schrijft GigaOM.

Ook zal de Peak+ moeten concurreren met betaalbare telefoons die draaien op Android of Windows Phone. Maar al met al is het een goed teken voor het piepjonge besturingssysteem dat het aantal beschikbare toestellen gestaag blijft groeien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business