Nieuws

Vanden Borre verkoopt Nexus 10 vanaf 21 augustus

Het was lang wachten op de Nexus 10-tablet, maar eindelijk zullen Belgen hem zonder veel moeite kunnen kopen. Elektronicaketen Vanden Borre bijt de spits af.

Het was lang wachten op de Nexus 10, maar eindelijk zullen Belgen hem zonder veel moeite kunnen kopen. Elektronicaketen Vanden Borre bijt de spits af en verkoopt de tablet vanaf eind augustus, zowel online als in de winkels.

Import

De Nexus-apparaten van Google omvatten momenteel twee tablets (de Nexus 7 en 10) en één smartphone (Nexus 4). Waar de Nexus 7, gemaakt door Asus, behoorlijk vlot verkrijgbaar is in ons land, is dat voor die andere tablet hoegenaamd niet het geval. Tenzij je je waagt aan het eigenhandig importeren van de Nexus 10, is de tablet praktisch gezien niet te koop via officiële kanalen. Daar gaat deze zomer echter verandering in komen.

[related_article id=”158901″]

Eerder ontdekten onze Nederlandse collega’s van Androidworld.nl dat de door Samsung gefabriceerde Nexus 10 bij Media Markt in Nederland verkocht gaat worden. Of Media Markt de tablet ook in België gaat aanbieden, is echter niet duidelijk.

50 euro duurder

Wel zeker is dat winkelketen Vanden Borre de Nexus 10 gaat voeren, althans als we mogen afgaan op deze productpagina. Bij Vanden Borre zal de Nexus 10 met 32 GB opslagcapaciteit verkocht worden voor de prijs van 449 euro. Dat is zo’n 50 euro duurder dan in Nederland bij Media Markt.

Maar misschien is de Nexus 10 die hogere prijs wel waard: deze 10,1 inch grote tablet komt namelijk met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en overtreft daarmee zelfs het retinascherm van de iPad. Een volledige review van het toestel kan je hier nalezen.

Andere versies?

De klantendienst van Vanden Borre bevestigt ons per mail dat de Nexus 10-tablet inderdaad zal worden verkocht via hun kanalen, en dat het dus niet om een kwakkel gaat. Onduidelijk blijft echter of het om geïmporteerde tablets gaat of niet, en of de goedkopere versie met 16 GB ook te koop zal worden aangeboden.

Goed om weten: de verwachting is dat Google binnenkort een nieuwere versie van de Nexus 10 zal aankondigen. Dus misschien wacht je best nog even voordat je je geld uitgeeft aan deze eerste generatie Nexus 10.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business