Nieuws

Nieuwe Firefox weigert knipperende tekst

Webdesigners van het zevende knoopsgat, opgelet. Mozilla stopt met de ondersteuning van de tag blink.

Het opdoeken van GeoCities in 2009 en de jammerlijke ondergang van MySpace zijn al een teken aan de wand dat afgrijselijke websites tot uitsterven zijn gedoemd. Tot overmaat van ramp stopt Mozilla nu met de ondersteuning van de html-tag <blink>.

De functie blink doet zijn naam eer aan: alles wat ertussen staat, knippert aan en uit. Het effect is vooral populair bij webmasters die niet in de smiezen hebben dat de jaren ’90 gedaan zijn (We kijken naar jou, Belgisch Staatsblad).

Met het verdwijnen van de ondersteuning van de <blink>-tag wordt het internet weer een beetje minder feestelijk. Gelukkig is er nog dat andere relikwie uit de begindagen van het www, de geanimeerde gif. Deze gooien we er nog even tegenaan om te feesten alsof het 1999 is.

Firefox stopt vanaf versie 23 met de ondersteuning van de blink-tag. Andere browsers hebben de functie nooit ondersteund. Als je echt geen afscheid kan nemen van knipperende tekst, kan je de functie nog emuleren met een berg JavaScript-code. Die vind je op de Wikipedia-pagina van de ter ziele gegane blink-tag.

Gelukkig werkt de tag marquee nog. Enkel gebruiken als je echt ergerlijk wil zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business