Nieuws

Nokia houdt een Android Lumia achter de hand

Nokia heeft een werkende Nokia Lumia met Android. Het is niet de bedoeling dat het toestel verkocht zal worden, het diende enkel als drukkingsmiddel bij onderhandelingen met Microsoft.

Nokia had een werkende Android Lumia in zijn mouw zitten bij de onderhandelingen met Microsoft over de verkoop van zijn afdeling diensten en toestellen.

Een team binnen Nokia heeft de Androidtelefoon gemaakt nog voor de onderhandelingen met Microsoft begonnen in februari. Het bestaan van een Nokia met Android is niet zo verbazend, maar wel de boodschap die het toestel moest uitdragen: er zijn nog andere opties dan Microsofts Windows Phone.

[related_article id=”161452″]

Daar waar andere Windows Phone-partners zoals HTC, Samsung en Huawei ook al Androidtelefoons maakten, heeft Nokia altijd bij Windows Phone gezworen voor zijn smartphones. Het kreeg ook steun van Microsoft, zo’n 250 miljoen dollar per kwartaal. In 2014 zou Nokia de kans krijgen om af te stappen van de deal.

Nokia was zodanig bezorgd over Microsoft dat mogelijk ook telefoonhardware zou gaan bouwen, dat de Androidtelefoon eigenlijk niet als verrassing mag komen. Nokia kan trouwens nog altijd Androidtelefoons gaan maken met de niet-opgekochte stukken van het bedrijf. Maar dat kan pas vanaf 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business