Nieuws

Apple komt met Apple Store-app voor de iPad

Net op tijd voor de feestdagen brengt Apple een iPadversie uit van zijn winkelapp. Maar alleen nog in Amerika.

Apple brengt vandaag een nieuwe versie uit van zijn winkelapp. Apple Store for iPad is speciaal ontworpen voor het scherm van de tablet.

De iPhoneversie van de Apple Store-app werd gelanceerd in 2010, maar het heeft zo’n drie jaar geduurd voor deze werd aangepast voor de iPad. Nu zien we waarom het zo lang heeft geduurd.

[related_article id=”158256″]

Want de nieuwe Apple Store-app heeft een complete facelift ondergaan, zij lijkt in niets op de iPhoneversie. Verdwenen zijn het grauwe zoekveld, het menu onderaan en de dicht op elkaar staande info. Dit heeft plaatsgemaakt voor meer witruimte en verdwijnende menu’s, wat veel lucht schept.

De Apple Store for iPad profiteert volgens onze Amerikaanse ZDNet-collega"s vooral van de grotere productbeelden in hoge resolutie. Die introduceerde Apple al in zijn iPhone-app, toen deze in september werd vernieuwd voor iOS 7. Om een voorbeeld te geven: de productpagina voor de iPad mini bevat acht plaatjes waartussen je kunt swipen en op in kunt zoomen (met de knijpbeweging). Vooral op een retinascherm ziet dit er fantastisch uit.

Het belangrijkste nieuwtje is het Now Trending-overzicht: hierin kun je zien welke items het meest worden bekeken, wat anderen kopen, delen en recenseren.

p>

De iPad-app is er vooralsnog alleen voor Amerikanen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business