Nieuws

Dell komt met Android-pc op een HDMI-stick

De Wyse-division van Dell neemt een HDMI-stick, voegt er wat Android aan toe, overgiet het geheel met een thinclientsaus en komt met een nieuw soort draagbare pc voor de dag.

Thin clients zijn een goede oplossing om iedereen een gestandariseerd softwarepakket aan te bieden, en ze zijn bovendien behoorlijk veilig. Het enige nadeel is dat ze vaak lastig te configureren zijn.

De Wyse-divisie van Dell, die al jaren thin clients maakt, heeft een nieuwe manier gevonden om die opstartproblemen te verhelpen: de Wyse Cloud Connect, een universele thin client die draait op Android.

[related_article id=”158662″]

Uit de kluiten gewassen USB-stick
De Cloud Connect is ongeveer zo groot als een uit de kluiten gewassen USB-stick. Hij heeft ook een eigen USB-aansluiting, maar je sluit hem op een monitor of tv aan via de HDMI- of MHL-poort (mobile high link). Daarna gebruik je de mini-USB-poort om hem van stroom te voorzien en je bent klaar.

Onder de motorkap zit een Cortex A9-SOC (system on a chip) met meerdere kernen, 8 GB intern opslaggeheugen en 1 GB RAM. Het geheel draait op Android 4.1 Jelly Bean. Het apparaatje beschikt ook over een micro-SD-sleuf waarmee je het opslaggeheugen met maximaal 72 GB kan uitbreiden. Bluetooth en 802.11a/b/g/n zijn ook voorzien.

Complete Android-computer
Zodra de Cloud Connect is aangesloten, verander je met hem elk scherm en USB- of bluetooth-toetsenbord en muis in een complete Androidcomputer. Als je meer wil, en daar hopen Dell en zijn partners uiteraard vurig op, kan je Dells software-as-a-service gebruiken, de Wyse Cloud Connect Client Manager. Daarmee kunnen IT-managers gangbare thin client back-endprogramma’s gebruiken. 

Standaard is dat trouwens Dell Wyse PocketCloud-software om in te loggen op fysieke of virtuele bureaubladen, apps en content. Je krijgt zo ook toegang tot de Mac- of Windowsdesktop op kantoor.

Wie hier meer wil – en alweer, dat hopen Dell en zijn partners van harte – kan kiezen voor thinclientservers of webgebaseerde apps van Citrix, Microsoft of VMWare.

Heisa noch opstartproblemen
Kortom: de Wyse Cloud Connect zorgt ervoor dat zowel reguliere werknemers als zij die hun eigen toestellen meenemen naar kantoor zonder al te veel heisa en zonder opstartproblemen aan het bureaublad van hun bedrijfs-pc kunnen komen.

Het apparaat kost 129 dollar in de VS, 89 pond in Engeland. Op de Belgische en Nederlandse Dell-website staat de prijs nog niet vermeld. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business