Nieuws

Firefox synchroniseren wordt eenvoudiger

De ingewikkelde methode van Firefox om je gegevens te synchroniseren is verleden tijd . Voortaan kun je een traditioneel account aanmaken met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Mozilla is gestart met het testen van een eenvoudiger systeem om je bladwijzers, openstaande tabs, wachtwoorden en andere instellingen van de browser te synchroniseren.

Momenteel gebruikt Mozilla een gecompliceerde methode waarbij de browser je een code toont. Deze moet je vervolgens bij een andere browser invoeren. Nu laat Mozilla weten dat het terugvalt op de traditionele combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord.

Het voordeel van de oude methode is dat Mozilla geen database hoeft aan te leggen met gegevens van de gebruikers, maar het werkt erg ingewikkeld. Daarom zet de non-profitorganisatie nu toch de stap en biedt Firefox-accounts aan.

Meerdere apparaten
Het synchroniseren van je browser wordt steeds belangrijker omdat mensen niet meer gebruikmaken van één pc, maar meerdere. Tel daarbij nog je tablet en telefoon op. 

Synchroniseren is niet alleen fijn bij voor de hand liggende zaken zoals ervoor zorgen dat je wachtwoorden op al je systemen beschikbaar zijn, maar ook subtielere data als je browsergeschiedenis zodat de auto-aanvulfunctie beter werkt.

Firefox Nightly
De nieuwe authenticatiemethode is nu slechts nog te vinden in Firefox Nightly – de testversie van Mozilla. Langzaam maar zeker wordt de mogelijkheid verspreid over de meer stabiele versies van Firefox.

“Hoewel de oude methode voor synchroniseren blijft bestaan, ondersteunt de nieuwste versie van Firefox niet de mogelijkheid om nieuwe apparaten toe te voegen. Dit houdt in dat je zonder account niet kunt synchroniseren met een nieuw apparaat”, legt Mozilla uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business