Nieuws

Internet Explorer 11 krijgt nieuwe bedrijvenmodus

Microsoft werkt aan een compatibiliteitsmodus voor Internet Explorer 11. Hiermee kunnen bedrijven die afhankelijk zijn van oudere versies van de browser toch vernieuwen naar de jongste versie.

Zoals Microsoft gemerkt heeft met Windows XP, komt het niet alleen door het besturingssyteem dat gebruikers niet upgraden. Ook de mogelijkheden van een browser spelen daarin een rol.

Internet Explorer 6 was de ingebouwde browser van Windows XP. Veel bedrijven ontwikkelden daar speciale software omheen. Hetzelfde gaat op voor Internet Explorer 8, de geïntegreerde browser van Windows 7. Deze is erg populair bij zakelijke gebruikers.

[related_article id=”161452″]

Net zoals bij Windows XP al het geval was, hebben veel ondernemingen speciale en gecertificeerde zakelijkse apps gemaakt die volledig gericht zijn op de combinatie Windows 7 en Internet Explorer 8.

Losstaande software
En hoewel Microsoft Internet Explorer behandelt als onderdeel van Windows is het een op zichzelf staand programma. Daarom verschijnen er ook regelmatig nieuwe versies (Internet Explorer 9, 10 en onlangs 11) die op Windows 7 draaien.

Maar niet elke onderneming is er happig op om deze nieuwe varianten te installeren. Grotendeels omdat alle systemen aangepast zijn op Windows7/IE8. De situatie wordt nog problematischer wanneer Microsoft updates vrijgeeft, waardoor oudere versies van Internet Explorer niet meer ondersteund worden.

Neem bijvoorbeeld Office 2013 en Office 365, deze pakketten kunnen niet overweg met Internet Explorer 8. Wanneer dit de standaardbrowser van een bedrijf is, kun je je wel voorstellen dat zij de overstap naar nieuwe software niet maken.

EMIE
Nu ligt er een oplossing in het verschiet. Bronnen binnen Microsoft zeggen dat de softwaremaker met de functie EMIE komt. Dit staat voor Enterprise Mode for IE. Deze toevoeging aan Internet Explorer 11 staat zakelijke gebruikers toe aan te geven welke websites zij willen laden met een Internet Explorer 8-compatibiliteit. Ze kunnen ook aangeven voor welke websites dat niet nodig is.

Gebruikers die Internet Explorer 8 bijvoorbeeld nodig hebben om het intranet te bezoeken, of voor interne apps, kunnen in de toekomst dus gewoon overschakelen op de laatste versie van Microsofts browser dankzij de nieuwe compatibiliteitsmodus. Zo zijn zij in staat de bedrijfsapps te blijven gebruiken, maar beschikken ze ook over de nieuwste functionaliteiten van Internet Explorer 11.

Wanneer de bedrijvenmodus beschikbaar zal zijn is niet bekend, want Microsoft wil niet reageren op dit nieuws.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business