Nieuws

Leegloop bij Motorola is begonnen

Motorola's grote baas Dennis Woodside maakt de overstap naar Dropbox, om daar de productie te gaan leiden. Dit nieuws komt kort na de bekendmaking dat het telefoonbedrijf door Google verkocht is aan Lenovo.

Het heeft niet lang geduurd voordat de eerste hoge bazen bij Motorola na de deal met Lenovo elders op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.

CEO Dennis Woodside maakt binnenkort de overstap naar Dropbox, waar hij aan de slag gaat als chief operating officer. Hij staat aan het hoofd van de productie.

[related_article id=”158901″]

Woodsides grootste verantwoordelijk wordt om de onderneming te laten groeien. Daarnaast brengt hij een bepaalde kennis en expertise met zich mee die de oprichters en huidige directie missen.

Lenovo
Dit nieuws was het eerst te lezen in The Wall Street Journal en is later bevestigd door Google-baas Larry Page. Het bericht komt amper twee weken na de bekendmaking dat Google Motorola verkocht heeft aan Lenovo voor net geen drie miljard dollar.

Lenovo"s CEO Yang Yuanqing noemde het techniekteam van Motorola "uitstekend". “Als we dat kunnen combineren met de efficiëntie van Lenovo geloven we dat we niet alleen meer telefoons kunnen verkopen, maar ook dat we er meer aan kunnen verdienen”, zegt hij.

Verkoopstrategie
De overstap van Woodside helpt Dropbox bij het aanscherpen van de verkoopstrategie voor de toekomst, waarbij het de concurrentie aan kan gaan met andere diensten die opslag in de cloud aanbieden.

Het is de verwachting dat Dropbox een keer naar de gang naar de beurs maakt, maar het bedrijf heeft daar officieel nog niets over losgelaten. De waarde van de onderneming wordt grofweg geschat op 10 miljard dollar. Wil Dropbox op die manier verder groeien dan is het aanstellen van een financieel directeur een vereiste.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business