Nieuws

Windows 8 nu pas voorbij 200 miljoen licenties

Microsoft heeft de grens van 200 miljoen verkochte Windows 8-licenties doorbroken.

Het is al een tijdje geleden dat Microsoft cijfers over Windows 8 bekendmaakte. De laatste keer was in mei 2013, toen stond de teller op 100 miljoen licenties.

Tijdens de Goldman Sachs Technology & Internet Conference van gisteren liet marekting-vicepresident Tami Reller weten dat dit ondertussen verdubbeld is.

Van 40 naar 60 naar 100
Dat Microsoft zich tot nu nogal in stilte hulde over de verkoop van Windows 8, werd door heel wat critici gezien als het bewijs dat het besturingssysteem bijlange niet het succes was dat het bedrijf hoopte en verwachtte.

[related_article id=”160534″]

Windows 8 en Windows RT kwamen op 26 oktober 2012 op de markt. In de eerste maand dat de software beschikbaar was, werden er 40 miljoen stuks van verkocht. Op 8 januari 2013 waren dat er al 60 miljoen.

Toen het cijfer van 100 miljoen werd onthuld, zei Microsoft dat dat vergelijkbaar was met het aantal Windows 7-licenties dat na een half jaar werd verkocht.

Na een jaar echter stond Windows 7 al op 240 miljoen licenties. Na ruim vijftien maanden haalt Windows 8 dus pas 200 miljoen.

En Windows RT?
Het ‘aantal verkochte licenties" waar Microsoft naar verwijst, is inclusief de verkoop aan fabrikanten en Windows 8-upgrades. Het cijfer bevat niet de verkoop van volumelicenties. Of Windows RT mee opgenomen is, is onduidelijk, Microsoft wil daar niets over kwijt.

Gedurende de toespraak van een half uur op de Goldman Sachs-conferentie liet Reller niets los over de komende Windows 8.1 Update 1. Ze had het wel over "het hogere tempo" waarmee het Windows-team werkt en dat "er binnenkort meer dingen aankomen".

Compactere Windows
Volgens Reller focust het Windows-team nu op een versie van Windows met minder strenge systeemvereisten voor kleinere toestellen. Dat is precies wat van Windows 8.1 Update 1 wordt verwacht. Die update zal waarschijnlijk begin april verspreid worden via Windows Update, voor zowel Intel- als ARM-systemen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business