Nieuws

Opvolger HTC One verschijnt op 25 maart

HTC onthult op 25 maart een nieuw vlaggenschip met de codenaam M8. Het wordt de opvolger van de goed ontvangen HTC One.

HTC licht op 25 maart het doek van zijn nieuwe vlaggenschipsmartphone, de opvolger van de HTC One. De Taiwanese fabrikant organiseert daarvoor een persevenement in Londen en New York.

Het nieuwe vlaggenschip is voorlopig alleen bekend onder de codenaam HTC M8. Volgens de geruchten zou het toestel opnieuw uit aluminium opgetrokken zijn en qua design weinig van zijn voorganger verschillen. De M8 zou over een 5 inchscherm met Full HD-resolutie beschikken en draaien op een Snapdragon 800 quadcore-processor. Mogelijk zou HTC er zelfs aan werken om de M8 van de nieuwe Snapdragon 805 te voorzien. 2 GB RAM, 16 GB intern geheugen en een 2.900 mAh-batterij maken het lijstje met verwachte specificaties compleet.

[related_article id=”161563″]

De HTC M8 zou zich onderscheiden door de aanwezigheid van niet één, maar twee camerasensors aan de achterkant van het toestel. Dat moet toelaten om de scherptediepte van je foto aan te passen nadat je hem getrokken hebt. Er is ook sprake van een vingerafdruksensor, zoals we die eerder al op de HTC One Max hebben gezien.

Vermoedelijk zal het nieuwe vlaggenschip standaard op Android 4.4 KitKat draaien, met daarover een nieuwe HTC Sense 6.0 grafische schil.

De lancering van de HTC M8 valt een maand later dan de lancering van de HTC One vorig jaar. Die werd toen rond deze tijd gelanceerd, een week voor het Mobile World Congress in Barcelona, maar kwam door productieproblemen uiteindelijk pas maanden later op de markt. Het gevolg was dat de HTC One – hoewel goed ontvangen door de pers – volledig in de schaduw werd gezet door (de marketingmachine achter) de Samsung Galaxy S4.

Het is maar de vraag of dat dit jaar anders gaat zijn. Er wordt immers verwacht dat Samsung de Galaxy S5 al op MWC gaat lanceren, een maand voor de lancering van HTC’s nieuwe vlaggenschip. HTC zal zijn troeven goed moeten uitspelen, wil het de geschiedenis niet herhalen. De Taiwanese fabrikant worstelt al geruime tijd met tegenvallende resultaten en een succesvol vlaggenschip is dus meer dan welkom, al hoopt HTC het financiële tij vooral te doen keren door zich in 2014 meer op het middensegment te richten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business