Nieuws

Top 3 smartphones in bedrijven: Apple, Samsung en Blackberry

De smartphonestrijd op de werkvloer wordt er een tussen Apple en Android. Dat blijkt uit een analyse speciaal voor ons gratis seminarie op 13 maart over BYOD en mobile security.

De strijd op de werkvloer wordt er een tussen Apple en Android. Dat blijkt uit een analyse die speciaal werd gemaakt voor ons gratis seminarie op 13 maart over BYOD en mobile security.

Android
Aan het begin van 2011 zag Computer Profile, dat het onderzoek uitvoerde, de eerste smartphones op basis van Android verschijnen op de zakelijke markt van bedrijfsvestigingen met vijftig of meer werknemers. Het jaar daarop was het aandeel Androidtoestellen al toegenomen tot 5 procent. Begin 2013 was dit aandeel verdrievoudigd.

[related_article id=”161563″]

De sterke opkomst van Androidtoestellen is terug te zien aan de positie van Samsung en HTC in het overzicht van de installed base-aandelen van de smartphonefabrikanten. Blackberry en Apple kennen beide hun eigen besturingssysteem.

Samsung
Samsung heeft een aandeel van 17 procent in het totaal, hoofdzakelijk te danken aan de op Android draaiende Galaxy S. HTC-toestellen vormen ongeveer 10 procent van de zakelijke smartphones. Ook deze draaien hoofdzakelijk (maar niet utsluitend) op Android. De vraag voor het komende jaar zal zijn of Apple de nieuwe nummer één zal worden op de Belgische zakelijke markt, of dat Androidtoestellen in één keer voorbij Blackberry en Apple weten te demarreren.

?Op dinsdag 13 maart houden ZDNet en Smart Business een gratis seminarie over Bring Your Own Device en Mobile Security in de populaire Business Meets IT-seminariereeks. Meer informatie vindt u op de website van Business Meets IT.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business