Nieuws

Microsoft zoekt meer partners voor Windows Phone

Microsoft en Windows Phone zijn aan het experimenteren met de licentiekosten en -voorwaarden om het wereldwijde marktaandeel van het mobiele besturingssysteem te laten groeien.

Microsoft en fabrikanten van de Windows Phone zijn bezig met het aanpassen van de licenties voor het mobiele besturingssysteem, in de hoop de vraag ernaar te stimuleren.

De Times of India kwam 13 maart met een artikel dat Microsoft de nieuwe versie van het Windows Phone-besturingssysteem gratis beschikbaar stelt aan twee partners: Lava (Xolo) en Karbonn.

[related_article id=”161452″]

Eerder waren er al geluiden dat Microsoft bereid was de licentiekosten terug te brengen naar nul. Nu citeert de Times of India meerdere bronnen die aangeven dat het weggeven van het besturingssysteem de sleutel was bij het vastleggen van deze nieuwe partners.

Microsoft wil niet reageren op het artikel.

Prijs per toestel
Microsoft heeft nooit bekendgemaakt hoeveel het telefoonfabrikanten per apparaat vraagt voor Windows Phone. Ik heb verslagen gezien van 5 dollar tot meer dan 30 dollar per toestel. De prijs hangt waarschijnlijk af van het aantal gemaakte/verkochte telefoons.

Dual-boot
Op dezelfde dag verscheen er een artikel op TrustedReviews.com waarin iemand van Huawei – een andere partner van Microsoft – wordt geciteerd. Hij kondigt aan dat het bedrijf dit jaar nog komt met een dualbootsmartphone met Windows Phone en Android.

Dit is geen telefoon die, zoals velen vermoeden, de provider of gebruiker eenmalig de keuze geeft voor een bepaald besturingssysteem. In plaats daarvan stelt het toestel je in staat om te switchen tussen beide systemen.

De verwachting is dat deze telefoon in het tweede kwartaal van 2014 verschijnt. Het is niet duidelijk over Huawei ook nog smartphones gaat maken die alleen op Windows Phone draaien.

Licentievoorwaarden
Microsoft gaat soepeler om met de licentievoorwaarden om nieuwe partners aan te trekken, ondanks dat het in staat is zelf telefoons aan te bieden na de overname van Nokia. Het bedrijf heeft enkele vereisten verwijderd of aangepast.

Nokia lanceerde onlangs drie nieuwe smartphones die op Android draaien. Deze Nokia X-lijn valt onder Microsoft zodra de mededingingsautoriteit de aanschaf van het Finse bedrijf goedkeurt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business