Nieuws

Nieuwe HTC One heeft dubbele camera en Fitbit

HTC heeft, na veel lekken, eindelijk de HTC One aan het grote publiek getoond. Interessantste innovatie is de dubbele camera en Sense 6.0.

 

Van links naar rechts de nieuwe HTC One in Gunmetal Grey, Amber Gold en Glacial Silver.

Het regent al een maand lekken rond de nieuwe HTC One. Eindelijk weten we nu wat het allemaal is. De nieuwe HTC One heet gewoon One. Wat zeker in het begin voor verwarring gaat zorgen in de winkels omdat de ‘oude’ One nog even doorloopt. De huidige One draagt de naam M7, en de nieuwe noem je M8. Bereid je dus maar voor op de ‘new’ HTC One.

[related_article id=”161563″]

De meest bijzondere toevoeging zit hem in de camera achteraan. Twee om exact te zijn. Naast de centrale Ultrapixel-camera, dezelfde als in de vorige HTC One, is er ook een kleine tweemegapixelcamera aanwezig bovenaan.

Dankzij de dubbele camera krijgt elke foto extra details rond diepte, zodat je later de focus kan verleggen van bijvoorbeeld een voorwerp vooraan naar een persoon achteraan. De dubbele camera ondersteunt geen 3D, omdat beide camera’s niet van dezelfde kwaliteit zijn. Vooraan vind je een vijfmegapixelcamera, speciaal voor de selfie-liefhebbers.

Het full HD-scherm is een klein beetje gegroeid, van 4,7 inch naar 5 inch, en heeft Gorilla Glass 3. Als vlaggenschip mogen prestaties niet tegenvallen. HTC voorziet de One van een Qualcomm Snapdragon 801 2,3 GHz-quadcoreprocessor, 2 GB DDR3 RAM en 16 GB intern geheugen. Een straffe extra: de One ondersteunt als allereerste microSD-kaarten tot 128 GB.

Sense 6.0

HTC heeft samen met de One ook Sense 6.0 geïntroduceerd, draaiend op Android 4.4.2. Op het eerste gezicht lijkt er weinig nieuw toegevoegd. Het gaat vooral om aanpassingen en verbeteringen. Binnenkort krijgen ook andere HTC-toestellen de OTA-update binnen. Exacte data heeft HTC nog niet gemeld.

Samenwerking met Fitbit

Samen met de nieuwe One presenteert HTC ook trots een samenwerking met Fitbit en de daarbijhorende app. De vele sensors van de One doen dienst als activitytracker, de app zorgt voor de data en de integratie in de Fitbit-community.

Het spreekt voor zich dat het niet zoveel informatie verzamelt als bijvoorbeeld de Fitbit Flex. Fitbit wil zich tenslotte niet in de eigen voet schieten, maar als eerste stap richting wearable kan dit tellen. De Fitbit-app maakt gebruik van een aparte processor in de One die alle bewegingen meet, en tegelijk heel weinig zou verbruiken.

Samen met de HTC One wordt de Dot Matrix-cover gelanceerd, een beschermcover zonder klassiek venstertje, maar met honderden gaatjes die het scherm gebruikt om info te tonen. De cover reageert op touch – je kan dus een telefoontje oppakken zonder de cover te openen. Beschikbaar in verschillende kleuren vanaf de lancering en kost 39,99 euro.

De nieuwe HTC One kost 699 euro en is vanaf half april beschikbaar in Gunmetal Grey en Glacial Silver. Amber Gold volgt medio mei.

Specificaties

  • Scherm: 5" Full HD (1.920 x 1.080 pixels)
  • CPU: 2,3 GHz quadcore Qualcomm Snapdragon 801
  • RAM: 2 GB DDR3
  • Opslag: 16 GB (uitbreidbaar)
  • Netwerk: 3G (HSPA+), 4G
  • Verbinding: Bluetooth 4.0, NFC, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4 & 5 GHz)
  • Camera: HTC UltraPixel-camera, 5 MP frontcamera
  • Batterij: 2.600 mAh
  • OS: Android 4.4.2 KitKat met Sense 6
  • Dimensies: 146,36 x 70,6 x 9,35 mm
  • Gewicht: 160 gram

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business