Nieuws

Samsung Galaxy S5 heeft beste scherm

Samsungs nieuwe vlaggenschip legt de lat voor de kwaliteit van het smartphonescherm vele malen hoger, volgens onderzoeksbureau DisplayMate.

De Galaxy S5 van Samsung heeft records gebroken met zijn hoge kwaliteit scherm. Tenminste, volgens DisplayMate-directeur en onderzoekswetenschapper Raymond Soneira. Na een diepgaand onderzoek naar de technologie van de nieuwe telefoon, noemde hij het scherm van de Galaxy S5 het beste dat hij ooit getest heeft. 

Soneira staat bekend als schermspecialist. Volgens hem mag Samsung op veel vlakken opscheppen over het nieuwe scherm van de S5, waaronder over de hoogste helderheid, de minste reflectie, duidelijke kleuren, oneindig contrast en de kleinste variatie in kleuren wanneer je vanuit verschillende hoeken kijkt.

Films kijken
Soneira benadrukt hoe accuraat de Galaxy S5 de kleuren weergeeft. De Cinema Mode heeft de meest scherpe kleuren van elke smartphone of tablet ooit gemeten. Daarnaast prijst hij de algehele beeldkwaliteit in Cinema Mode.

Hoewel uit de uitgebreide testen van DisplayMate blijkt dat het contrast en de kleuren net iets te hoog worden weergegeven, zegt Soneira dat de kwaliteit van het beeld er prachtig uitziet. Zelfs voor zijn ervaren en enorme kritische ogen.

Kleine details
Soneira denkt dat de bevindingen van DisplayMate over de Galaxy S5 een signaal zijn dat fabrikanten afstappen van de gebruikelijke verbeteringen aan het scherm. Normaal gesproken wordt de focus gelegd op een betere resolutie, meer pixels en een groter scherm.

Het scherm van de S5 lijkt niet echt een verbetering ten opzichte van de S4. Maar gelet op de lovende kritieken van Soneira, lijkt het erop dat Samsung deze keer meer aandacht heeft besteed aan de kleine details die het verschil maken.

De Samsung Galaxy S5 kun je al bestellen en is vanaf 11 april verkrijgbaar in België en Nederland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business