Nieuws

Nokia onthult goedkope Lumia 630 en 635, met Windows Phone 8.1

Windows Phone 8.1 ondersteunt voortaan dualsim, en de Lumia 630 mag de spits afbijten. De Lumia 635 introduceert dan weer 4G voor een vlijmscherpe prijs.

Op de jaarlijkse Build-conferentie van Microsoft heeft Stephen Elop een aantal nieuwe Nokia Lumia-toestellen getoond. De Nokia Lumia 630 en 635 moeten Windows Phone nog interessanter maken in de goedkope prijscategorie, zonder dat je daarvoor te veel aan kracht moet inboeten.

(Foto: Nokia Lumia 630)

[related_article id=”161563″]

Beide modellen zijn de allereerste nieuwe toestellen met Windows Phone 8.1 aan boord. Ze hebben beide een Snapdragon 400-SoC, precies dezelfde als die in de Motorola Moto G. Deze vinnige quadcoreprocessor moet ervoor zorgen dat alle animaties vlot in beeld worden gebracht, en dat 3D-games in budgetsmartphones ook haalbaar zijn.

Het 4,5 inchscherm maakt gebruik van de Clearblack-technologie voor diepe zwarttinten, maar niemand kon ons op de conferentie vertellen welke schermresolutie het toestel meekrijgt.

Ondanks hun zachte prijs bevatten de Lumia 630 en 635 gratis wereldwijde offline kaarten en navigatie dankzij Here.

Naast de Snapdragon 400-chip zit er een zogenaamde Sensorcore-chip in, een energiezuinige processor met een hoop bewegingssensoren om de Lumia 630 en 635 mee te laten genieten van de gezondheidstrend. De Sensorcore-chip registreert zowat elke beweging die je doet, en motiveert je via Bing Health & Fitness om meer te bewegen indien mogelijk.


(Foto: Nokia Lumia 635)

Nokia houdt vast aan zijn kleurrijke line-up met de Lumia 630 en 635, die een verwijderbare cover heeft wanneer je eens van kleurtje wilt veranderen. Voorlopig bevestigd zijn groen, oranje, geel, wit en zwart.

De Nokia Lumia 630 is de 3G-variant en verschijnt in twee smaken: met enkele simkaart of dualsim. De single sim kost 119 euro, dualsim kost 10 euro meer. Beide prijzen zijn exclusief btw. Hij verschijnt eerst in Azië, India/Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Europa. Een exacte beschikbaarheidsdatum is nog niet bekend.

De Lumia 635 is de 4G-variant en gaat over de toonbank voor 149 euro, exclusief btw. Met voorsprong de goedkoopste 4G-smartphone tot nu toe. Vanaf juli wereldwijd beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business