Nieuws

Xbox One ondersteunt binnenkort Windows-apps

Met de doorvoering van universele Windows-apps voor elk platform, inclusief Xbox One, wil Microsoft binnenkort ook je woonkamer veroveren.

 Visual Studio 2013 Update 2 vereenvoudigt de ontwikkeling van apps voor verschillenden Windows-platformen.

Wie vroeger een app wilde schrijven voor Windows 8 en RT, moest daarna opnieuw aan de slag voor Windows Phone 8. Daar maakt Microsoft korte metten mee met de introductie van universele Windows-apps. Met de invoering van Windows Phone 8.1 is elke nieuwe app automatisch compatibel op alle Windows-platformen.

Huidige apps kunnen gemakkelijk worden aangepast naar de nieuwe standaard. Dat betekent voortaan ook dat al je gekochte apps op Windows Phone ook beschikbaar zijn voor Windows 8 of RT, en andersom. Hetzelfde geldt ook voor in-app aankopen die je hebt gedaan.

[related_article id=”161452″]

Dat betekent niet dat elke app er op elk Windows-platform hetzelfde uitziet. De ontwikkelaar kan gemakkelijk gebruik maken van grotere of kleinere schermen om zijn app optimaal te presenteren, van smartphone tot tablet tot laptop of desktop.

Deze stap is absoluut noodzakelijk om het totale ecosysteem van apps totaal open te trekken, en zo ontwikkelaars warm te maken om sneller apps voor Windows te maken. Nu komt Microsoft nog te dikwijls op de derde plaats wanneer een ontwikkelaar een nieuwe app wil maken, na iOS en Android.

Als toetje volgt er binnenkort compatibiliteit met Xbox One, de ultieme manier voor Microsoft om ook je woonkamer te veroveren. In een toekomstige update zal je op de Xbox One elke Windows-app kunnen installeren en gebruiken, met of zonder Kinect. Volgens Microsoft zouden ontwikkelaars zonder al teveel moeite hun apps op het grote scherm kunnen presenteren.

Er is nog geen datum bekend wanneer Microsoft deze update wil uitrollen, maar bij ons moeten we sowieso toch wachten tot september wanneer de Xbox One in België en Nederland in de winkels ligt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business