Nieuws

Office voor iPad krijgt printerondersteuning

In een update voor Office voor iPad geeft Microsoft gehoor aan de veelgevraagde ondersteuning voor printfunctionaliteit.

Na de lancering van Office voor iPad was de grootste klacht bij gebruikers het gebrek aan printerondersteuning. Microsoft komt nu tegemoet aan die vraag in de eerste update voor de iPad-versie van zijn kantoorpakket.

“Je grootste verzoek is gearriveerd,” schrijft Microsoft in een blogpost. “Je kan nu Word-documenten, Excel-spreadsheets en PowerPoint-presentaties afdrukken via een AirPrint-printer.”

[related_article id=”158256″]

In Word kan je kiezen om een document met of zonder opmaak af te drukken. In Excel kan je een bepaald bereik of een enkel werkblad selecteren, of de volledige spreadsheet afdrukken. Ook in PowerPoint kan je een selectie maken van de slides die je wenst af te drukken.

Daarnaast heeft Microsoft nog enkele andere nieuwe functionaliteiten toegevoegd. In PowerPoint wordt de functie SmartGuides geïntroduceerd, die helpt om afbeeldingen, vormen en tekstkaders beter te positioneren op je slides. In Excel vind je nu de optie AutoFit, waarmee je de hoogte en breedte van meerdere kolommen en rijen tegelijk kan aanpassen.

Office voor iPad werd vorige maand door Microsoft gelanceerd en sindsdien hebben al miljoenen gebruikers de apps gedownload. De applicaties zijn gratis om te downloaden, maar je hebt wel een abonnement op Office 365 nodig om effectief bewerkingen te kunnen uitvoeren en nieuwe documenten aan te maken. Een Office 365-abonnement begint vanaf 7 euro per maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business