Samsung plant tablets met amoled-scherm

Samsung is naar verluidt van plan om nieuwe tablets te introduceren met amoled-schermen en een schermresolutie van 2560x1600 pixels.

De nieuwe Galaxy Tab S-tablets zouden qua uiterlijk op de recent aangekondigde Galaxy Tab 4 lijken.

Samsung plant een nieuwe lijn tablets onder de naam Galaxy S. Die zullen worden gekenmerkt door een amoled-scherm en een resolutie van 2560×1600 pixels.

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft zelf nog niets officieel bekendgemaakt, maar het nieuws werd gelekt door het doorgaans goed ingelichte SamMobile. Er zouden alvast twee modellen gepland staan: een 8,4 inchtablet en een 10,5 inchtablet.

[related_article id=”161563″]

Samsung maakt al langer gebruik van amoled-schermen in zijn smartphones, maar op tablets bleef de technologie voorlopig afwezig, met uitzondering van de Galaxy Tab 7.7 in 2011. Amoled is vooral interessant vanwege het lage energieverbruik en de hoge contrastwaarden. Nu de technologie meer op punt staat, voelt Samsung zich klaar om amoled op grote schaal in tablets in te zetten.

De tablets zouden worden uitgerust met een octacoreprocessor (Exynos 5420) en 3GB werkgeheugen. Achteraan zit naar verluidt een 8 megapixelcamera, terwijl aan de voorkant een 2,1 megapixelcamera is voorzien. De Galaxy Tab S-reeks zal volgens SamMobile ondersteuning bieden voor wifi 802.11ac, bluetooth 4.0, gps en infrarood.

Wat het design betreft, zouden de tablets in dezelfde lijn liggen als de Galaxy Tab 4, die recent werd gelanceerd, maar met veel smallere randen. Bovendien zal voor het eerst een vingerafdruksensor in de tablets worden ingebouwd, net zoals dat nu al bij de Samsung Galaxy S5 het geval is.

De tablets zullen op Android 4.4.2 KitKat draaien, maar het is voorlopig nog niet duidelijk of ze Samsungs nieuwe Magazine UX-interface van de TabPro en NotePro zullen draaien of niet. De Galaxy Tab S-tablets zullen in twee kleuren beschikbaar zijn, wit en grijs, maar het is voorlopig nog niet bekend wanneer ze zullen worden gelanceerd. Prijzen zijn op dit moment evenmin bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business