Nieuws

Cleverpet: de spelconsole voor je hond

Houd je hond gestimuleerd terwijl je weg bent, met een spelcomputer die speciaal is ontwikkeld voor dieren.

Je trouwe viervoeter, beste vriend van de mens, kan soms onaangenaam uit de hoek komen wanneer hij te veel tijd alleen moet doorbrengen. Honden houden van gezelschap en interactie, dat jij moet werken om hondenbrokken op de plank te brengen lijken ze niet helemaal te begrijpen.

Een mens kan zichzelf bezighouden, onder andere door de Xbox of Playstation even aan te zetten. Bij onze blaffende vrienden ligt dat anders. Een console wordt niet echt gebouwd met honden in het achterhoofd. Dat wil zeggen, tot vandaag.

[related_article id=”160734″]

Cleverpet is een eenvoudige spelcomputer, speciaal ontwikkeld voor honden die tijd alleen moeten doorbrengen. Ervan uitgaande dat het allernieuwste op het gebied van grafische meesterwerken dieren minder aanspreekt, werkt het toestel niet met een scherm maar met een etensbak.

Vier knoppen
Cleverpet bestaat uit vier zachte knoppen, gemaakt uit kunststof, bevestigd aan een intelligent mechanisme. Als de hond op één van de knoppen duwt, dan krijgt hij een beetje eten als beloning. Aanvankelijk volstaat het om de knoppen aan te raken, maar op termijn worden de uitdagingen moeilijker.

De zachte knoppen lichten namelijk op in verschillende kleuren. Zo zal de hond moeten leren om op het juiste moment op de juiste knop te duwen. Hoe slimmer het huisdier, hoe moeilijker de puzzels. Je kan zelfs je stem opnemen om Fikkie ingesproken commando’s aan te leren. Bij “raak links aan” zal je hond bijvoorbeeld op de linkerknop moeten duwen om eten te krijgen.

Levels
De Cleverpet-console is verbonden met het internet en als baasje bedien je het ding via een app op je smartphone. Met de app kan je statistieken raadplegen over de prestaties van je hond, en krijg je meldingen wanneer hij een moeilijke puzzel oplost en een level stijgt.

Achterlijke honden hoeven echter niet te verhongeren tijdens jouw afwezigheid. Indien een hond te dom is om geavanceerde puzzels op de lossen, houdt Cleverpet het simpel. Zo zal een leeghoofdig dier de console enkel hoeven aanraken om iets te krijgen. En als zelfs dat niet lukt geeft het ding spontaan eten op bepaalde intervallen.

Kickstarter
Cleverpet werkt met Arduinohardware en is erg aanpasbaar. De makers moedigen geïnteresseerden zelfs aan om hun eigen opdrachten en spellen toe te voegen. Cleverpet is een Kickstarterproject dat op het moment van dit schrijven, met nog twintig dagen te gaan, al meer dan tienduizend dollar meer ophaalde dan nodig. Wie er snel bij is kan voor 199 dollar (omgerekend zo’n 145 euro) nog een Cleverpet-speeltje bestellen. Verzending staat gepland voor 2015. Wil je sneller aan de slag, dan zal je meer moeten betalen. Genereuze steun wordt beloond met een prototype in november van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business