Valve stelt Steam Machine uit tot 2015

Wie dit jaar nog een Steam Machine zou willen kopen, zal geduld moeten hebben. Valve wil de controller verbeteren, waardoor de pc's pas volgend jaar zullen uitkomen.

Het Amerikaanse spelletjesbedrijf Valve stelt de lancering van de Steam Machine-reeks uit. Steam Machines zijn pc’s die expliciet bedoeld zijn om spelletjes op een tv te spelen, met hetzelfde gebruiksgemak als een Xbox- of PlayStation-console.

Op zijn blog schrijft het bedrijf dat het eerst de Steam Controller gaat verbeteren, alvorens de apparaten worden gelanceerd. Valve zegt dat er volop wordt getest met draadloze controllers en dat ze uit die feedback enorm veel leren.

[related_article id=”160734″]

Niet overtuigd
Valve heeft inderdaad al verschillende versies van die controller laten zien. De laatste versie waarmee het bedrijf naar buiten kwam, had dubbele trackpads en knoppen. Journalisten die ermee aan de slag gingen, waren nog niet helemaal overtuigd.

Samen met het SteamOS en de Steam Machine zelf, is de controller een van de drie elementen die van de nieuwe strategie van Valve een succes moeten maken. De controller speelt zeker een belangrijke rol omdat die op een comfortabele en intuïtieve manier het traditionele toetsenbord en muis moet vervangen om pc-spelletjes te spelen.

Wat met hardware-partners?
Wat deze aankondiging nu betekent voor de hardwarepartners van Valve is niet helemaal duidelijk. Op de laatste CES-beurs in januari kondigden dertien bedrijven aan dat ze Steam Machines zouden gaan bouwen, waaronder Dell en Gigabyte.

Op zich is een Steam Machine eigenlijk niets meer dan een pc, dus zij kunnen beslissen om de machines toch nog uit brengen, maar dan zonder controller. 

Dell-dochter Alienware wil niet op de aankondiging reageren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business