Nieuws

Facebook lanceert Slingshot nu echt

Facebook gaat met Slingshot de concurrentie aan met Snapchat. Het grote verschil? Gebruikers moeten eerst iets terugsturen voordat ze het ontvangen bericht kunnen bekijken.

Eerder deze maand was de app in sommige landen al per ongeluk te downloaden, maar nu heeft Facebook zijn nieuwe foto- en videodeeldienst met de naam Slingshot officieel gelanceerd. Het programma is puur ontwikkeld om de concurrentie aan te gaan met het populaire Snapchat. De uitrol naar iOS en Android is reeds gestart.

Slingshot werkt iets anders dan Snapchat. Het laat gebruikers foto"s en video"s maken die verdwijnen nadat ze bekeken zijn in de app. Maar in tegenstelling tot Snapchat moeten de ontvangers bij Slingshot iets terugsturen voordat ze het inkomende bericht kunnen bekijken.

[related_article id=”160734″]

Interactief
“Met Slingshot wilden we iets maken waar iedereen actief aan bijdraagt en niet alleen maar toekijkt”, verklaart Facebook. “Vrienden kunnen jouw "shot" niet zien totdat ze iets naar je terugsturen. Daarna kunnen ze reageren of simpelweg jouw afbeelding wegdoen.”

Deze insteek heeft twee kanten. Het maakt de app in ieder geval veel interactiever, maar tegelijkertijd kun je er gebruikers mee wegjagen die geen bericht willen versturen om te bekijken wat ze ontvangen hebben.

Bij de eerste keer aanmelden moeten gebruikers hun mobiele telefoonnummer geven. Dan checkt de app of vrienden in de contactenlijst zich reeds hebben aangemeld voor Slingshot, zodat je meteen een bericht kunt sturen of uitnodigen om ook mee te doen.

Doorn in oog
Slingshot is niks anders dan een middel om de strijd aan te gaan met Snapchat. De naam van dit bedrijf wordt zelfs genoemd in de aankondiging. “We hebben genoten van Snapchat om elkaar kortstondige berichten te sturen. Nu verwachten we een keur aan apps die deze nieuwe manier van delen gaan ontdekken”, staat er te lezen.

Snapchat is sinds het begin in doorn in het oog van Facebook geweest. Naar verluidt deed het sociale netwerk vorig jaar een bod van 3 miljard dollar om Snapchat over te nemen, maar kreeg nul op rekest.

In 2012 kwam Facebook ook al met Poke, een alternatief voor Snapchat, maar die app is nooit echt van de grond gekomen.

Berichten sturen
Slingshot kan een leuke nieuwe manier opleveren voor Facebookgebruikers om elkaar berichten te sturen. Maar voor hetzelfde geld komt de app te laat en slaat het niet meer aan. De tijd zal het ons leren.

Snapchat heeft zelf ook een nieuwe tool vrijgegeven om foto"s te delen met grotere groepen mensen. Denk hierbij aan publieke evenementen. Het is niet duidelijk of de timing hiervan gepland is, maar dat zou wel erg toevallig zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business