Nieuws

Intel maakt killswitch voor gestolen laptops

Intel wil zijn chips doen samenwerken met Monza's RFID om ze onbruikbaar te maken bij diefstal.

Zogenaamde killswitches – de mogelijkheid om een toestel onbruikbaar te maken in geval van diefstal – krijgen steeds meer invloed in de wereld van de smartphones.

Zo raakte recent bekend dat er veel minder iPhones worden gestolen sinds Apple zo"n systeem implementeerde. De dief kan dan immers niets met het toestel aanvangen. Ook Android en Windows Phone zullen nu zo"n killswitch gaan implementeren in hun toestellen.

[related_article id=”158256″]

Intel wil ditzelfde systeem nu naar andere mobiele toestellen brengen met zijn SoC"s. De chipbouwer werkt samen met verschillende partners aan een nieuw systeem: Wireless Credential Exchange (WCE).

Door hun eigen chips te laten samenwerken met Impinj"s Monza RFID chips kunnen toestellen als laptops alleen bediend worden als ze aankomen op een toegestane locatie of bestemming. Als ze die omgeving verlaten, kunnen ze worden uitgeschakeld.

Het systeem gebruikt IPTrak-software via een cloud-database, waardoor die bediend kan worden via een app op iOS, Windows Phone en Android.

Er is nog geen tijdlijn bekendgemaakt; het blijft dus vaag wanneer Intel deze technologie ook werkelijk zal beginnen inbouwen. Het is in elk geval een feit dat steeds meer smartphonebouwers de technologie omarmen, zelfs al worden er daardoor minder vervangtoestellen verkocht.

Een recente studie toont aan dat consumenten jaarlijks 2,6 miljard dollar besparen als elke smartphone een killswitch zou hebben, en dat cijfer valt in het niets naast de potentiële besparingen voor bedrijven als bedrijfslaptops met dezelfde technologie kan worden uitgerust.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business