Nieuws

Werkomstandigheden beroerd bij toeleveranciers Samsung

In een poging de werkomstandigheden bij zijn toeleveranciers te verbeteren voert Samsung jaarlijks controles uit. Maar de resultaten blijven bedroevend.

59 Chinese toeleveranciers van Samsung slagen er niet in om degelijke werkomstandigheden te garanderen. En ook de veiligheid in de technologiefabrieken laat te wensen over. Dat zegt het bedrijf, na het uitvoeren van een jaarlijks onderzoek, zelf.

Het grote merendeel van de bedrijven waar Samsung mee samenwerkt zou zich niet aan de door China opgelegde limiet voor maandelijkse werkuren houden. Zo zouden werknemers geregeld verplicht worden tot het werken van meer dan honderd overuren per dag, blijken niet alle werknemers meerderjarig, en wordt er gediscrimineerd op basis van geslacht.

[related_article id=”158256″]

Evacuatie
Van de onderzochte bedrijven bleken er veertig geen evacuatie-oefeningen te houden, terwijl vijftig ontoereikende rampenbestrijdingsplannen hadden. 

Ook de aartsrivaal van Samsung, Apple, kampt met problemen met de werkomstandigheden bij zijn toeleveranciers. Mooi voorbeeld hiervan is Foxconn, waar werknemers ermee dreigden zich van het leven te beroven omwille van de abominabele vergoeding die hun noeste arbeid hen opleverde.

Zowel Samsung als Apple houdt geregeld controles bij zijn toeleveranciers in een poging de werkomstandigheden op te krikken. Samsung voorziet dan ook training waar nodig, zodat de bewuste bedrijven de situatie kunnen verbeteren. Toch illustreert het onderzoek nog maar eens de prijs die aan betaalbare gadgets verbonden is. De gecontroleerde bedrijven slagen er immers niet in zich aan de Chinese normen te houden, en die normen zijn nu al niet bepaald de strakste en meest humane ter wereld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business