Nieuws

Nvidia’s nieuwe gameconsole werkt met Android en Windows

Een nieuwe, mysterieuze gamecontroller van Nvidia moet de concurrentie met de Steambox aan gaan.

Shield was Nvidia"s eerste poging om een eigen gameconsole op de markt te brengen.

Nvidia kennen we vooral van grafische kaarten, maar het bedrijf in ook actief in de wereld van het mobiel gamen. Volgens de BBC werkt de fabrikant aan een nieuw toestel voor spellen, dat kan gelinkt worden aan de krachtige grafische kaart van een pc voor ongeziene mobiele grafische kracht.

Het toestel zal Android draaien, maar via een link met de pc ook Windows-games kunnen streamen. Via HDMI-output zal het zelfs beelden op je televisie weergeven. Samen met een extra, naar verluidt scherp geprijsde, controller, ziet het er naar uit dat Nvidia’s nieuwe toestel een manusje van alles wordt: het ding kan immers zowel met Android als Windows-games overweg, en is tegelijkertijd een handheld en een tv-console.

[related_article id=”160734″]

Windows-games streamen zal gebeuren via Nvidia’s Geforce Experience-systeem. Dat wil wel zeggen dat consumenten naast het nieuwe toestel, waarvan de naam nog niet bekend is, ook een stevige grafische kaart nodig hebben. Android-games werken zonder externe link. Onder de motorkap heeft de spelconsole immers ook eigen rekenkracht aan boord in de vorm van de Tegra K1-chip. Die chip is voorzien van een ARM-cpu en een eigen 192-kernen tellende gpu. De grafische kracht er van is, zeker naar mobiele standaarden, uitstekend maar toch blijft enthousiasme voorlopig uit. Nvidia zal de K1 vermoedelijk een boost proberen te geven door met het nieuwe toestel te tonen waartoe de chip allemaal in staat is.

Shield
De hardwarefabrikant is met de mysterieuze nieuwe gameconsole niet aan z’n proefstuk toe. De Nvidia Shield, een handheld console die ook al langs de pc kon streamen, is erg gelijkaardig. Nvidia begeeft zich met het nieuwe toestel op het terrein van de Steambox van Valve, en hoopt ongetwijfeld wat marktaandeel van dat bedrijf af te snoepen. Of dat zal lukken, blijft nog maar de vraag: de Shield is zonder twijfel een interessant en uitstekend apparaat, maar de verkoop ervan slaat tegen. Of het nieuwe toestel beter zal doen, ontdekken we in 2015.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business