Nieuws

Supersnelle SSD onthuld

Een SSD die een veel hogere snelheid heeft bij het verwerken van data dan de bestaande modellen werd maandag voorgesteld.

HGST, een dochterbedrijf van Western Digital dat zich specialiseert in opslag voor bedrijven, stelde gisteren op de Flash Memory Summit in Santa Clara een harde schijf voor die vele keren sneller is dan de bestaande SSD’s.

Deze SSD kan drie miljoen random read IOs per seconde aan, telkens van een grootte van 512 bytes, als ze opereren in een opgelijnde omgeving. In niet opgelijnde situaties haalt de schijf voor diezelfde random lezingen een access latency van 1,5 microseconden, volgens cijfers van HGST.

Deze snelheden kunnen niet behaald worden met de bestaande SSD’s en NAND Flash-geheugensystemen.

De zware boost in prestaties werden mogelijk gemaakt door het combineren van een drive uit PCM of phase-change material met nieuwe interfaceprotocollen, geoptimaliseerd voor low-latency.

PCM is een van de niet-vluchtige geheugensoorten van hoge densiteit die in staat is tot snellere dataoverdracht dan NAND Flashgeheugen, met toegangstijden die meer dan twee ordes van grootte stijgen.

Het geheugen dat in deze drive van HGST gebruikt wordt bestaat uit PCM-componenten op een 45nm-chip met een capaciteit van 1 GB. Het bedrijf combineert verschillende van deze chips om tot het prototype op normaal formaat te komen.

Om de volledige mogelijkheden van deze nieuwe geheugentechnologie te benutten, ontwikkelde HGST ook een nieuwe interface-architectuur voor low-latency, die werkt op eender welke achterliggende geheugentechnologie.

Het bedrijf werkte samen met onderzoekers van de University of California om een nieuw communicatieprotocol uit te denken. Dat protocol werd eerder dit jaar al voorgesteld.

“Deze technologie is het resultaat van verschillende jaren onderzoek en geavanceerde ontwikkeling, gericht op het afleveren van nieuwe topsnelheen voor zakelijke applicaties”, zegt Steve Campbell, het hoofd Technologie van HGST.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business