Nieuws

Features om naar uit te kijken in iOS 8

iOS 8 wordt later dit jaar verwacht, op tijd voor de lancering van de nieuwe iPhone 6. Hier zetten we een aantal van de handigste nieuwe features op een rij.

Berichten en quick-reply

Het versturen en beantwoorden van berichten werd flink onder handen genomen. Zo kan je met quick-reply binnenkomende berichten beantwoorden rechtstreeks in de notificatie boven aan je scherm. Ook de app zelf werd uitgebreid; zo zal je onder andere een bericht kunnen beantwoorden met een gesproken boodschap, naast de bestaande opties voor tekst, foto en video.

[related_article id=”158256″]

Ook zal je de mogelijkheid krijgen om berichten zichzelf automatisch te laten vernietigen binnen een aantal seconden.

Handoff met je Mac

Vanaf het moment dat zowel iOS 8 als OS X 10.10 Yosemite gelanceerd is, zul je apps en documenten waaraan je op je Mac aan het werken was kunnen doorgeven naar je mobiele toestel, en omgekeerd.

Op je mobiele toestel zul je bij compatibele apps een klein icoontje in de linkeronderhoek van je scherm zien verschijnen, dat je de mogelijkheid biedt om je werk verder te zetten. Denk aan tekst- of beeldverwerking.

Nieuwe features voor zakelijk gebruik

Als je een nieuwe afspraak toevoegt aan je kalender zal je iPhone je erop wijzen als er conflicten ontstaan met eerder aangemaakte events.

Er werden meer features toegevoegd voor de business-klanten. In thread-e-mails waar verschillende mensen aan deelnemen kun je kiezen om verwittigd te worden bij belangrijke updates. Je krijgt ook de optie om out-of-office-berichten in te stellen voor Exchange-accounts, inclusief Office 365-accounts.

Verbeteringen in Spotlight search

Spotlight, de ingebouwde zoekmachine van iOS, doorzoekt nu ook automatisch het web en Wikipedia, maar bekijkt ook lokale restaurants en andere interessante plaatsen dicht bij jou. Je kunt ook filmvertoningen en locaties op een kaart opzoeken, en apps en muziek die je zou willen downloaden. Hoe goed een aantal van deze toevoegingen zullen werken in onze contreien, is natuurlijk nog afwachten.

Nieuwe QuickType met tekstvoorspelling

Apples intelligentere QuickType-toestenbord kan voorspellen met wie je praat (een formele mail of een snelle sms naar een vriend) en past zijn resultaten daaraan aan. Volgens de eerste bèta-tests werkt het in het Engels erg goed en reageert het correct op de meeste soorten geschreven dialoog. Als je je locatie wil delen, dan kan dat ook: drop die gewoon in een iMessage.

Health-app

Health is een nieuwe app die data van hardware en wearables bij elkaar brengt op je iPhone, om ze zo te laten samenwerken om je zo omvattend mogelijke informatie te bieden.

Maar als je toch ziek wordt en je je belangrijkste gegevens met iemand moet delen, kan je een Medical ID creëren – beschikbaar vanaf je Lock-screen. Die iD kan dingen bevatten als allergieën, bloedgroep, en alle ziektes waar je aan lijdt. Zo kan bijvoorbeeld medisch personeel bij een noodgeval zo snel mogelijk de juiste behandeling bepalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business