Nieuws

Nokia brengt offline navigatie-app Here naar Android

Nokia lanceert Here Maps naar Android. De offline kaartendienst was voorheen uitsluitend beschikbaar op Windows Phone.

Nokia brengt zijn online kaart- en navigatiedienst Here naar Android, al blijft de beschikbaarheid vooralsnog beperkt tot Samsung Galaxy-toestellen. Voorheen was de app uitsluitend op Windows Phone beschikbaar.

In tegenstelling tot Google Maps, dat op de meeste Androidapparaten voorgeïnstalleerd staat, werkt de applicatie volledig offline. Kaarten van volledige landen of regio’s kunnen gratis op je toestel worden gedownload, zodat je ze nadien zonder internetverbinding kan raadplegen. Alleen voor realtime informatie over het verkeer en het openbaar vervoer moet je online gaan.

[related_article id=”161563″]

Here geeft toegang tot kaarten van bijna 200 landen. Ongeveer de helft daarvan, inclusief België en Nederland, beschikt over turn-by-turn-navigatie voor auto- en wandelroutes.

Speciaal voor Samsung Galaxy-toestellen biedt Here nog een aantal extra functies. De kaartendienst is compatibel met de recent aangekondigde Samsung Gear S, een smartwatch met gebogen scherm en 3G, en werkt samen met Glympse en Samsungs automodus.

Here Maps voor Android zal in oktober tegelijk met de Gear S op de markt verschijnen. De applicatie was voorheen exclusief gebonden aan Windows Phone, maar nu Nokia’s telefonietak in handen is van Microsoft, kan het ook met andere fabrikanten overeenkomsten sluiten. Eerder had Nokia wel al een versie van Here gemaakt voor de – ondertussen reeds ter ziele gegane – Nokia X-telefoons die s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business