Nieuws

Geen verplicht Google+ meer bij Gmail

Voor een nieuw Gmail-account ben je niet meer verplicht om een Google+-profiel op te geven.

Als je tot voor kort een Gmail-account aanmaakte, dan moest je hier een Google+-profiel aan koppelen. Google voerde deze verplichting in januari 2012 in. Het wilde er zo voor zorgen dat Google+ populairder werd en meer gebruikers zou krijgen.

Maak je nu een nieuw Gmail-account aan, dan krijg je tijdens het registratieproces de optie voor een Google+-account. Een Google+-account is dus niet meer verplicht, je kunt er nu eenvoudig voor kiezen om geen Google+-account te nemen, zo ontdekte Wordstream.

[related_article id=”158901″]

Binnen het sociale netwerk van Google rommelt het al een tijdje. In april van dit jaar vertrok Vic Gundrota, Googles godfather van Google+. Het lijkt er nu dus op dat Google minder werk maakt van Google+. Voor andere diensten van Google is een Google+-account nog wel vereist, bijvoorbeeld bij het reageren op YouTube-filmpjes.

Hoewel Google hierover zelf niet met een officieel bericht naar buiten is gekomen, heeft het volgens marketingland.com inmiddels de verandering in het registratieproces wel bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business