Nieuws

Je Androidtelefoon back-uppen op Google Drive

Binnenkort kun je alle bestanden, instellingen en apps van je Android-smartphone back-uppen via Google Drive.

Google werkt aan een nieuwe versie van Google Play Services. Bij bestudering van de broncode van versie 6.1 valt volgens Android Police het een en ander op.

De belangrijkste nieuwe functie wordt dat je al je bestanden, instellingen en apps van je smartphone automatisch kunt laten back-uppen naar Google Drive. Het overzetten van je instellingen en bestanden van het ene naar het andere Android-toestel wordt ook gemakkelijker gemaakt, onder meer via bluetooth.

Bovendien wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om Android-devices te ontgrendelen met NFC-tags. Zo ontgrendel je je Android-toestel als je het in je carkit plaatst. Het ontgrendelen moet ook werken met Chrome OS: als je je smartphone vlak bij je Chromebook legt, hoef je je wachtwoord niet meer in te voeren.

[related_article id=”158901″]

Android L
Met Googles Play Services worden apps gekoppeld aan diensten van Google als Maps en Earth. Google Play Services 6.1 is inmiddels al uitgerold op een testversie van Android L, over een aantal maanden moet de definitieve versie van Android L onder andere op de Samsung Galaxy S5 en Note 4 staan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business