Nieuws

Google werkt aan modulaire reuzenschermen

Google werkt aan een gigantisch videoscherm dat je kan samenstellen door kleine schermen als legoblokjes aan elkaar vast te klikken.

Goed nieuws voor wie al die gebogen videoschermen reeds beu is. Google werkt aan een tv-scherm dat je elke mogelijke vorm kan geven door het zelf in elkaar te zetten met legoachtige blokjes. Dat schrijft The Wall Street Journal.

Het project is nog in een vroeg stadium van ontwikkeling. Google zou naar verluidt bijvoorbeeld nog problemen hebben om met de bouwblokken een echt volledig naadloos beeld samen te stellen, omdat de randen nog te dik zijn. Ook hoe groot het scherm in theorie zou kunnen worden, is nog niet duidelijk.

[related_article id=”158901″]

Het project wordt geleid door Mary Lou Jespen, een voormalige professor aan het Massachusetts Institute of Technology die vooral bekend werd als investeerder in het One Laptop Per Child-project. Google zou ook al volop elektronicaspecialisten aan het rekruteren zijn om dit scherm realiteit te maken.

Jespen heeft al drie start-ups achter de rug die allemaal aan beeldtechnologie werkten. De jongste was Pixel Qi, een bedrijfje dat schermen ontwikkelde die in vol zonlicht nog bruikbaar waren.

Project Ara
Het nieuwe Google-project doet denken aan Project Ara. Daarbij probeert Google een modulaire telefoon te bouwen die ook kan samengesteld worden met legoachtige onderdelen. Op die manier zou je bijvoorbeeld probleemloos een oude camera-module van je telefoon kunnen vervangen door er een nieuw en meer geavanceerd model in te schuiven. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business