Nieuws

Lenovo’s slimme armband ontgrendelt je pc

Lenovo heeft in alle stilte een fitnessarmband gelanceerd die ook dienst doet als "wachtwoord" tot je computer.

Er was dit jaar zo’n enorme toestroom aan fitnessarmbanden, dat het moeilijk is om er als nieuwkomer nog tussenuit te springen. Lenovo doet een poging door zijn Smartband SW-B100 van extra functies te voorzien, zoals de mogelijkheid om je pc te ontgrendelen.

De SW-B100 sluit zich aan bij het rijtje van toestellen zoals de Samsung Gear Fit, Jawbone UP24, Polar Loop en Sony SmartBand SWR10. De armband van Lenovo verscheen in alle stilte op de website van het merk, in een oranje en blauwe variant.

[related_article id=”161563″]

De Smartband volgt je dagelijkse beweging, waaronder het aantal stappen, de afstand die je aflegt en je hartslag. Hij kan ook je slaapritme meten en verzamelt al die gegevens in grafiekjes per dag, per week of per maand.

Tot zover klinkt de SW-B100 als een traditionele fitnessband zoals er dertien zijn in een dozijn. Lenovo heeft de armband daarom van een aantal functies voorzien die hem van de concurrentie moeten onderscheiden. De Smartband toont je inkomende oproepen en sms’jes, agenda-afspraken, en herinneringen.

De meest opvallende – en onderscheidende – functionaliteit is de mogelijkheid om automatisch op je computer in te loggen wanneer de armband in de buurt is, zonder dat je een wachtwoord moet ingeven. Het principe doet wat denken aan de recent door Google gelanceerde USB-stick die een gelijkaardige functionaliteit biedt om het aanmelden op de online diensten van Google veiliger te maken.

De Lenovo Smartband SW-B100 is compatibel met Android 4.3 en hoger, en iOS 7.1 en hoger. Momenteel is het nog onduidelijk waar en wanneer de slimme armband beschikbaar zal zijn en welke adviesprijs hij krijgt opgeplakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business