Nieuws

Google Earth Pro deelt gratis licenties uit

Google heeft in alle stilte de geavanceerde Pro-versie van Google Earth gratis gemaakt. Een licentie kostte normaal meer dan 300 euro.

Wie zich aanmeldt voor Google Earth Pro, hoeft daar ten minste tot 2017 geen licentiekost voor te betalen. De geavanceerde versie van de kaartensoftware is momenteel gratis te gebruiken.

Normaal gezien kost een licentie voor Google Earth Pro meer dan 300 euro, maar Google Earth Blog merkte op dat je momenteel bij inschrijving een gratis licentie krijgt die twee jaar geldig is, in plaats van een gratis trial van 7 dagen. Dit kon door onze redactie worden bevestigd. Google heeft zelf nog niets gecommuniceerd over de wijziging, het zou dus ook om een bug kunnen gaan.

[related_article id=”158901″]

De Pro-versie van Google Earth biedt geavanceerde functies die in de eerste plaats gericht zijn op professionele gebruikers. Zo krijg je toegang tot afbeeldingen met hogere resoluties en beschikt de software over extra meet- en tekentools, uitgebreide gegevenslagen met bijvoorbeeld perceel- en demografische informatie, en de mogelijkheid om je eigen gegevens te importeren en delen.

Die functies zijn in Vlaanderen overigens ook al veel langer gratis beschikbaar via de kaartendatabank van het AGIV, waar we eerder al over schreven op ZDNet. Meer informatie over die service lees je in ons artikel van toen: "Vlaamse Google Maps, maar dan beter".

Update 29/01/2015, 13u30: Google heeft de stap van een betalende naar een gratis licentie verduidelijkt op zijn supportpagina. "Voor het gebruik van Google Earth Pro is een geldige licentiecode vereist. Vanaf 20 januari 2015 zijn Earth Pro-licenties gratis beschikbaar.", staat er te lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business