Nieuws

Microsoft schrapt merknaam Internet Explorer

Uit eigen marktonderzoek van Microsoft blijkt dat het bedrijf er verstandig aan doet om de naam Internet Explorer volledig te laten vallen.

Microsoft laat al een tijdje doorschemeren dat het niet doorgaat met het merk Internet Explorer. Nu heeft de softwaregigant officieel bevestigd dat het kiest voor een nieuwe naam voor de opvolger van de browser, momenteel nog bekend als Project Spartan. Chris Capossela, hoofd marketing, onthulde tijdens Convergence dat Microsoft werkt aan een nieuwe naam en een nieuw merk. “We doen nu onderzoek naar wat het nieuwe merk of de nieuwe naam voor onze browser in Windows 10 moet zijn”, zegt hij.

Internet Explorer blijft bestaan in een paar versies van Windows 10, hoofdzakelijk voor zakelijke integratie. Project Spartan krijgt een eigen naam en wordt de primaire manier voor gebruikers om toegang te krijgen tot het web. De afgelopen jaren heeft Microsoft zonder succes geprobeerd het negatieve imago van Internet Explorer van zich af te schudden. Het vertrek van de verantwoordelijke man in december was het signaal voor een nieuw tijdperk voor Microsofts browser.

[related_article id=”161452″]

Capossela toonde aan de hand van onderzoeksgegevens dat het merk Microsoft veel sterker is dan enkel Windows of Internet Explorer. Door Microsoft toe te voegen voor de nog onbekende naam van de nieuwe browser, vonden Chrome-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk het merk veel aantrekkelijker.

Het is duidelijk dat Microsoft via marktonderzoek nieuwe namen test, maar het is nog onduidelijk wanneer het bedrijf van plan is de definitieve naam voor de opvolger van Internet Explorer bekend te maken. Kijkend naar de onderzoekgegevens van het bedrijf zelf, wordt duidelijk dat Microsoft iets kiest wat zover mogelijk van Internet Explorer af ligt. Daarnaast is het waarschijnlijk dat een deel van de naam van Project Spartan uit Microsoft bestaat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business