Nieuws

Microsoft geeft duidelijkheid over Office Universal-apps

Voor het einde van april is het mogelijk een previewversie te downloaden van de Office Universal-apps voor de mobiele versie van Windows 10.

Microsoft is bezig met het ontwikkelen en testen van twee verschillende versies van de volgende Office-release: Office Desktop en Office Universal. Office Desktop is de volledige nieuwe versie van de Office-app/suites voor de desktopvarianten van Windows en Mac. In maart lanceerde Microsoft een IT/pro-preview van Office 2016 voor Windows en een publieke preview voor Mac. Jared Spataro, algemeen directeur bij Microsoft Office, gaf aan dat er komende maanden meer previewversies verschijnen.

Office Universal is de naam voor de verzameling Office-apps – Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook – die georiënteerd zijn op aanraakbesturing. Microsoft ontwikkelt deze apps voor Windows 10 Desktop en Windows 10 Mobile. De eerste testversie is beschikbaar voor mensen die de preview van Windows 10 Desktop op hun pc, laptop of tablet hebben staan.

[related_article id=”161452″]

Vlak voor het weekend maakte Microsoft bekend dat een testversie van Office Universal voor Windows Phones met Windows 10 Mobile verschijnt voor het einde van de maand. Daarmee wordt de huidige Office Mobile-hub vervangen. Vanaf dat moment lijken de Office-apps op Windows Phone meer op die ook op iPhones en Android-smartphones te vinden zijn.

De Office Universal-apps zijn gemaakt vanuit een gedeelde kern. Daarbij is de gebruikersinterface aangepast aan het besturingssysteem om de beste ervaring te garanderen. De apps zijn te krijgen in de Windows Store.

Microsoft probeert op een paar manieren het verschil tussen Office 2016 for Windows en Office Universal duidelijk te maken. De Office Desktop-apps zijn gericht op het maken van professionele content, geavanceerde teksten, data-analyse, visualisaties en soortgelijke taken waarbij de gebruiker nauwkeurige controle moet hebben van het toetsenbord en de muis. Office Universal beschikt niet over allerlei toeters en bellen, maar is meer gericht op productiviteit onderweg. Ook dan kun je content maken, maar de gebruikers zijn meer gericht op communicatie.

In het verleden heeft Microsoft al aangegeven dat de Office Universal-apps gratis te krijgen zijn op Windows 10-apparaten met een scherm kleiner dan 10,1 inch. De prijzen voor apparaten met een grote scherm zijn nog niet bekendgemaakt, zowel voor Office Desktop als Office Universal. De verwachting is dat Microsoft het op eenzelfde manier gaat doen als bij Office for iOS/Android. De basisfuncties zijn altijd te gebruiken, maar als je van de meer geavanceerde functies gebruik wil maken moet je een abonnement nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business