Nieuws

Windows 10 krijgt ontgrendelscherm met reclame

Microsoft toonde op Build een nieuw adaptief ontgrendelscherm voor Windows 10, met 'highlights' die wel erg dicht aanleunen bij reclame.

Microsoft heeft een nieuw ontgrendelscherm onthuld voor Windows 10. Deze is speciaal ontworpen om te veranderen na verloop van tijd, afhankelijk van hoe je je computer gebruikt, en er worden "highlights" aangegeven van zaken die voor jou interessant kunnen zijn. Klinkt als een puik plan, maar het schurkt wel dicht tegen advertenties aan.

 Beeld: The Verge

De daadwerkelijke implementatie zijn geen echte advertenties, maar het komt wel in de buurt. Tips en het belichten van functionaliteit in het OS zijn nog tot daar aan toe, maar een grote “download deze app”-knop voelt gewoon niet goed. Zelfs als we er vanuit gaan dat Microsoft de beste intenties heeft met de aanraders.

[related_article id=”161452″]

De afbeelding van The Verge hierboven laat duidelijk zien wat we bedoelen. Dat lijkt wel heel erg op een pop-upadvertentie. En het roept gelijk een aantal vragen op. Is die ruimte over te nemen door OEM"s om hun eigen software te promoten? Kunnen andere partijen de ruimte in ruil voor betaling overnemen? Want dan wordt het echte reclame.

Gelukkig is het ontgrendelscherm volledig optioneel, ten minste voor nu.

Het nieuwe ontgrendelscherm werd onthuld op de ontwikkelaarsconferentie Build 2015. Daar werd ook onder meer bekendgemaakt dat iOS- en Android-apps gaan draaien op Windows 10, en werd de nieuwe browser Microsoft Edge aan het publiek getoond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business