Google lanceert Pinterest-kloon

Zoekgigant Google lanceert een nieuw onderdeel van Google+. Collections is een soort online verzameling van moodboards, in de stijl van Pinterest.

Google heeft aangekondigd dat het een nieuw onderdeel lanceert van Google+: Collections. Gebruikers kunnen hierop foto’s en artikelen posten over een bepaald onderwerp, zoals eten, films of technologie. Het is ook mogelijk om de collecties van andere mensen te volgen.

De features van Collections lijken heel erg op wat Pinterest al enkele jaren biedt. Dat Google de concurrentie wil aangaan, heeft ook een goede reden. Het niet-beursgenoteerde Pinterest is op zowat elf miljard dollar gewaardeerd, na een laatste kapitaalronde in maart. Op anderhalf jaar is het bedrijf in waarde verdriedubbeld.

[related_article id=”158901″]

Voor Google is de toevoeging van Collections ook een manier om Google+ opnieuw wat momentum mee te geven. Het sociale netwerk heeft het lastig om te concurreren met oude gedienden als Facebook, maar ook nieuwelingen als Snapchat slaan beter aan bij een jong publiek. De vorige topman van Google+, David Bresbis, was minder dan een jaar in functie toen hij in maart vervangen werd door Bradley Horowitz.

Collections is voorlopig enkel beschikbaar op het web en op Android-apparaten. Volgens Google volgen iPhones en iPads later. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business