Nieuws

Zo kan het ook: smartwatch gaat 30 dagen mee

De smartwatch van Vector die in september gaat verschijnen zal een maand zonder opladen kunnen. Bovendien is het compatibel met Windows Phone.

Smartwatches zullen dit jaar verkopen als zoete broodjes, zo berekende GFK. Een groot deel van die horloges zullen van de grote merken komen als Apple, Sony, Samsung en Pebble. Vector, een recente startup, wil met hen de concurrentie aangaan. Het doet dat door in te spelen op de achilleshiel van de bestaande slimme horloges: de batterij.

Met de Vector Luna en Meridian ben je niet langer afhankelijk van je stopcontacten. Apples horloge kan een dag mee, andere slimmeriken kunnen misschien twee dagen mee – de Pebble scoort het best met zeven dagen – maar de Vectors houden het maar liefst dertig dagen vol. Het bewijst zo dat het dus ook anders kan.

Een tweede grote voordeel is dat het horloge niet overdreven geprijsd is. Voor de Luna met het ronde scherm betaal je nog 349 dollar, evenveel als voor de goedkoopste Apple Watch, maar voor de Meridian met een vierkant scherm zakt dit naar 200 dollar. Bovendien is dit zowat de eerste smartwatch die niet van Microsoft komt maar wel zonder probleem kan koppelen met een Windows Phone. Uiteraard werkt het ook met Android en iOS, maar dat is geen nieuws.

Voor de goedkopere prijs moet je het echter wel stellen met een zwart-witscherm dat niet aanraakgevoelig is. De bediening zal eerder gelijkaardig zijn aan die van een Pebble. Joe Santana, CEO van Vector, verklaart waarom: “Je moet er naar kijken en denken: dit is een horloge, geen smartwatch. En dan pas kan het slim zijn.”

Je kan het horloge bestellen via de website van Vector. De eerste smartwatches worden uitgeleverd in de loop van augustus, gevolgd door een tweede lading in september. Initieel zijn ze enkel te koop via de VS, VK, Hong Kong, Zwitserland en Roemenië.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business