Nieuws

Samsung-laptops verhinderen Windows Update

Wie een Samsung-laptop bezit, loopt veiligheidsrisico’s. Microsoft zit samen met Samsung om het probleem rond Windows Update te verhelpen.

Samsung-laptops werken op eigen drivers om de hardware draaiende te houden. “Wanneer je Windows Update laat werken, zullen er standaarddrivers gedownload worden die al dan niet werken. Bijvoorbeeld: als er een USB 3.0 poort aanwezig is, werkt die mogelijk niet door de installatie van andere drivers,” aldus een Samsung-medewerker.

Allemaal goed en wel, maar hierdoor lopen gebruikers ook veiligheidsrisico’s omdat bepaalde veiligheidsupdates ook niet worden doorgevoerd. Microsoft heeft al laten weten dat het met Samsung rond de tafel zit om dit probleem te verhelpen. Het is niet duidelijk of dit systeem ook roet in het eten zal gooien wanneer Samsung-gebruikers binnenkort willen updaten naar Windows 10.

De situatie werd aan het licht gebracht door een blogger die zich focust op Microsoft. Hij raadt gebruikers aan om de update tool van Samsung ‘SW Update’ gewoon uit te schakelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business