Nieuws

Supercomputer Watson helpt jouw Fantasy Football carrière vooruit

IBM’s Watson stelt zich ten dienste van de gemeenschap. Dankzij een nieuw kickstarterproject kan hij je binnenkort ook helpen gamen.

Toegegeven, Watson’s nieuwe skills beperken zich voorlopig enkel tot American Football, bij ons bekend onder de noemer hand-ei-bal. Maar wat hij doet, doet hij goed. Zo weten we al dat Watson een originele, doch slechte, kok is, dat hij de wereld wil helpen in de strijd tegen kanker, en dat dokters maar al te graag zijn raad vragen.

Via Kickstarter-project Edge Up moet de supercomputer van IBM binnenkort ook in staat zijn om spelers van Fantasy Football bij te staan met data-analyses van spelers, teams en competities. Op die manier kan de speler dan vervolgens knopen doorhakken rond zijn spelerskeuzes.  Fantasy Football is een soort van MMORPG waarbij gebruikers hun eigen team samenstellen met hun favoriete spelers. Op basis van hoe die spelers presteren in het echte leven, krijgen de gebruikers punten.

Edge Up gaat te werk via sociale media en nieuwsitems om die informatie samen te brengen in een spelersprofiel. Gebruikers kunnen daar kijken hoe spelers er fysiek, mentaal en qua omstandigheden voorstaan. Het is maar jammer wanneer je een speler opstelt die geblesseerd is.

Het is voorlopig nog onduidelijk of Watson zich ooit op het echte voetbal zal richten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business