Nieuws

Nieuwe Predators: gaming laptops, desktops, projector en tablet

Op Technologiebeurs IFA liet Acer nieuwe Predators op de wereld los. Het gamegamma omvat nieuwe desktops, laptops, tablets en zelfs een projector om te gamen.
Predator G3

Acer liet zich op IFA danig gaan en schudde menig (verrassend) product uit zijn hoge hoed. Naast een Chromebook, een nieuwe Aspire en twee verrassende smartphones, breidde het ook zijn gamegamma uit. Zo kwam het met een kleine broer voor de Predator G6 desktop: G3. Geen innovatieve naam, wel veel potentieel. De G3 komt, net als de vernieuwde G6, met de nieuwste generatie Intel-processors, Acer IceTunnel om de luchtstroom te optimaliseren – wat resulteert in meer frames per second – en ‘One Punch Overclocking’: overclocking met een enkele druk op een knop. Beiden zullen beschikbaar worden met maximaal 64GB DDR4 RAM-geheugen. Prijzen werden niet genoemd.

Gaming laptops

Predator 15 met extra toe te voegen koelelement.

Daarnaast werd een nieuwe generatie gaming laptops voorgesteld: de Predator 15 en 17 zijn “de krachtigsten ooit.” Ook hier komen de nieuwste processors van Intel weer terug (beiden krijgen een i7-6700HQ-processor), met DDR4 RAM-geheugen tot 32GB en tot 512GB SSD’s. Een film van 10 GB zou zo binnen de vier seconden overgebracht kunnen worden. Dankzij de ‘Killer DoubleShot Pro’-functie kunnen een ethernetverbinding en een wifiverbinding samenwerken om de snelheid te optimaliseren. Ook kunnen de keyboards, die robuuster zijn dan ooit, aangepast worden met een achtergrondverlichtingskleur naar keuze.

Ook op vlak van koeling en anti-stofsysteem probeert Acer de concurrentie voor te blijven. Een nieuwe ventilator met metalen blades in de plaats van plastic, moet ervoor zorgen dat de systemen beter gekoeld blijven, terwijl die tevens zorgt voor een stofvrije binnenkant. Ten slotte hebben beide modellen Predator SoundPound aan boord: met vier ingebouwde luidsprekers en twee subwoofers van 12 watt krijg je een extreem helder en diep geluid. De Predator 15 zal beschikbaar zijn vanaf november en minstens 1799 euro kosten, de 17 is eveneens vanaf november beschikbaar vanaf 1899 euro.

Beeldschermen

Op vlak van beeldschermen kwam Acer met een 35 inchmonitor met gebogen randen, naar verluidt ideaal om race- en shootergames mee te spelen. Acer werkte voor hun ontwikkeling samen met enkele vooraanstaande gamers uit het eigen Acer Gaming Team. “De Predator Z35- gamemonitor heeft NVIDIA® ULMB™ (Ultra Low Motion Blur)-technologie, waardoor minder bewegingsonscherpte optreedt in fast-paced game-omgevingen. Hij biedt ondersteuning voor overclocking door de bliksemsnelle beeldverversing tot 200Hz zodat gamers hun vijanden vinden voor zij dat doen en op een circuit kunnen genieten van haarscherpe bochten.”

Een tweede grote aankondiging was de gaming projector. Acer was hier eerder schaars met details, maar wist wel al te vertellen dat de projector op 15 cm van een muur, zou kunnen zorgen voor een projectie van 120 inch. Ook op het vlak van de gametablet was het eerder schaars met informatie: “De Predator 8-tablet werkt met Predator Quadio, een geheel van vier luidsprekers met een speciaal DSP-algoritme om de geluidskwaliteit te versterken met virtual surround. De tablet werkt ook met Predator TacSense, wat de haptische feedback verzorgt bij games en video’s.” Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business