Nieuws

DJI introduceert drone met thermische camera

Dronefabrikant DJI werkt aan een thermische camera voor z’n toestellen. De drones zouden onder andere de energiezuinigheid van je huis kunnen meten.

DJI werkt samen met FLIR aan een thermische camera voor de Inspire 1 en Matrice 100-drones. Dat weet Engadget. DJI is één van ’s werelds grootste dronefabrikanten en is vooral populair voor (semi)professionele filmopnames. Met een drone met thermische opnamecapaciteiten hoopt DJI vooral professionele klanten te ronselen.

De camera, de Zenmuse XT, moet helpen voor het alarm slaan bij een brand, het zoeken van mensen in noodsituaties maar bijvoorbeeld ook bij het onderzoeken van de isolatie-efficiëntie van je woonst. In de praktijk dient de camera dus vooral als hulpmiddel voor allerhande professionals.

De Zenmuse XT-camera verschijnt in twee varianten: één met een resolutie van 640 x 512 pixels en één met een resolutie van 336 x 256 pixels. Beiden zijn compatibel met de DJI Go-app. De camera klik je vast op de drone net zoals een gewoon exemplaar. FLIR, dat verantwoordelijk is voor de camera, claimt dat de beelden tot op meer dan een tiende van een graad nauwkeurig zijn.

De Zenmuse is beschikbaar vanaf het eerste kwartaal van 2016. Kijken we naar het aanbod van FLIR zelf, dan vrezen we dat de thermische camera’s wel eens 1.000 euro of meer zullen kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business