Nieuws

(Update) Mobiele providers willen met jou op reis

Steeds meer mobiele providers bieden hun gebruikers extra data of belminuten aan om mee te nemen op reis. Een overzicht.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op dinsdag, maar vandaag kregen we te horen dat Mobile Vikings ‘Winterwaanzin’ vanaf nu beschikbaar is. Ook liet Proximus weten wat hun aanbieding is voor deze barre wintermaanden, die vind je onderaan.

We gebruiken met z’n allen steeds meer mobiel internet. We willen overal bereikbaar zijn en ons mobieltje moet te allen tijde voorzien zijn van alle denkbare functies. Wie op reis gaat, kan dan vaak terugkomen met een gepeperde rekening aan roamingkosten. Steeds meer mobiele providers anticiperen hierop door hun gebruikers bundels aan te bieden met extra data. Ze moeten ervan profiteren nu het nog kan; vanaf 2017 is het immers gedaan met roamingkosten.

Mobile Vikings is zo’n provider die zijn klanten aanraadt om te leven op het internet. De slogan van het bedrijf verkondigt al lang dat mobiel internet een recht is, en nu moet dat ook op reis gelden. Mobile Vikings kunnen inteken op de Winterwaanzin, waarbij ze de keuze krijgen uit 8 mogelijke bundels. De bundels aankopen gebeurt los van een normale herlading. Betalen voor een bundel doe je met je belkrediet.

Data of bellen?

De eerste twee bundels geven Mobile Vikings extra data in België: 5 GB voor 5 euro of 25 GB voor 10 euro. Wie naar het buitenland trekt, kan kiezen uit extra data of extra belminuten. De databundels zijn beschikbaar in dag-, week- of maandpakketten en kosten respectievelijk 2 euro voor 50 MB, 10 euro voor 300 MB en 20 euro voor 700 MB. Wil je liever wat meer kunnen bellen, dan zijn de pakketten beschikbaar voor respectievelijk 2,5 euro voor 20 minuten, 5 euro voor 60 minuten en 8 euro voor 100 minuten.

Basis

Mobiele provider Base heeft eveneens al wat geschiedenis in het aanbieden van Winter Deals. Vanaf vandaag (15 december) kunnen Base-klanten opnieuw 150 minuten kopen om te bellen vanuit het buitenland, voor 10 euro, of 500 MB mobiele data voor het buitenland, voor 15 euro. Deze aanbiedingen zijn geldig tussen 15 december 2015 en 15 februari 2016, waardoor de Kerst- en krokusvakanties meetellen, evenals de lesvrije week voor studenten.

Base verklaart de actie met de vaststelling dat vele vakantiegangers hun apps willen gebruiken om te navigeren naar hun bestemming, al dan niet met behulp van apps als Waze. Hiervoor hebben ze dan roamingbestendige bundels nodig.

Proximus

Proximus doet voor de wintermaanden geen speciale acties, maar laat wel weten dat gebruikers toegang hebben tot het zogenaamde Daily Travel Passport. Dit is een formule waarbij klanten voor 2 euro per dag (binnen de EU) 20 belminuten krijgen, of 20 sms’en of 50 MB. Hiervoor betaal je geen maandelijks abonnementsgeld, maar betaal je per dag dat je ervan gebruik maakte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business