Nieuws

Huawei legt Mate S met drukgevoelig scherm in de rekken

Huawei start de Europese verkoop van de Mate S uitgerust met een speciaal scherm dat de druk van je vingers kan meten. Ook in België en Nederland is de smartphone verkrijgbaar.

Europese consumenten kunnen vanaf vandaag de Huawei Mate S met een speciaal drukgevoelig scherm bestellen. Naar analogie met de gelijkaardige Force Touch technologie van Apple heeft het bedrijf zijn scherm “press touch” gedoopt. Hoewel Huawei na de aankondiging van de Mate S op IFA had laten verstaan dat het de smartphone met press touch display niet in de Benelux zou uitbrengen, heeft het bedrijf die beslissing blijkbaar teruggedraaid.

Een drukgevoelig scherm laat nieuwe functies toe op een smartphone. Zo kan je bijvoorbeeld door iets harder te drukken met je vinger previews van foto’s tevoorschijn halen op je display, in plaats van één voor één door de beelden te swipen om ze uitvergroot te bekijken in je galerij.

De Huawei Mate S is een premium smartphone met een flink 5,5 inch scherm. Ondanks het aantrekkelijke design kon het model ons enkele maanden geleden niet volledig overtuigen. Enkel de 128 GB versie van de Mate S is uitgerust met press touch en gaat over de toonbank voor 799 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business