Nieuws

Google laat je apps vanuit zoekmachine installeren

Je hoeft niet meer naar de Play Store te navigeren als het aan Google ligt. Het bedrijf test momenteel een functie uit waarbij je apps rechtstreeks via de zoekmachine kan downloaden.

Internetgigant Google sleutelt aan een feature waardoor je rechtstreeks een app kan downloaden als je deze via de zoekmachine naar boven haalt. Verschillende Amerikaanse gebruikers hebben al laten weten dat ze een dergelijke mogelijkheid op hun Androidtoestel kregen. De nieuwssite Android Police heeft de functie met succes uitgetest.

Bron: Android Police

Het is niet de eerste dat Google experimenteert met kortere routes in zijn zoekresultaten. Bij de huidige test kunnen gebruikers op apps in de zoekresultaten klikken en krijgen ze meteen een venster te zien om de toestemmingen voor het programma te aanvaarden en vervolgens te downloaden. Voordien leidde die knop naar Google Play om daar het installatieproces af te ronden. De functie werkt voorlopig enkel in de Google app zelf, niet in de Chrome browser.

Het is nog onduidelijk of Google de feature officieel en wereldwijd aan zijn arsenaal zal toevoegen. Het bedrijf heeft nog niet op het nieuws gereageerd. Volgens bezoekers van Android Police zou Google toch al een maand bezig zijn om de functie uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business