Nieuws

Google minimaliseert gat in Android-beveiliging

Google laat weten dat het het probleem met Linux heeft onderzocht. Voor Android zou het gevaar slechts minimaal zijn.

[related_article id=”176115″]De afgelopen dagen liep het internet over met berichten die waarschuwden voor een groot lek in Linux. Aangezien Android dezelfde kernel deelt met het besturingssysteem voor computers, zouden ook miljoenen Android-toestellen een groot gevaar lopen. Google laat nu weten dat er wel een probleem is, maar dat het slechts gaat om een miniem lek, dat misschien een paar duizend gebruikers zou treffen.

Google laat weten het probleem serieus te hebben genomen en dat het meteen een onderzoek heeft ingesteld, al wijst het wel het securityteam terecht dat de oorspronkelijke fout in Linux vond. Het team, Perception Point, zei namelijk dat 66 procent van alle Androids kwetsbaar waren, maar Google zegt dat het dit pas heeft vernomen via contact met Linux security-experts.

De zoekgigant heeft ondertussen een oplossing uitgerold die op open platformen (zoals bij de Nexus) al zou moeten binnenrollen. Andere toestellen zouden de update moeten krijgen tegen 1 maart 2016. Google zegt echter dat niemand schrik moet hebben aangezien Android 5-gebruikers hiertegen automatisch berschermd zijn, terwijl gebruikers van Android 4.4 de slechte kernel niet eens bezitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business