Nieuws

Bing op Android: krachtig maar overbodig?

In een poging om Google bij te benen, brengt Microsoft een verbeterde Bing uit op Android.

Bing staat bij velen onder ons bekend als het zwakke broertje van de zoekmachines. De tool van Microsoft kent nog een redelijk aantal gebruikers in de Verenigde Staten, maar bij ons is het al Google dat de klok slaat. In een poging Bing toch wat populairder te maken, bracht Microsoft een tijd geleden al een verbeterde versie van de zoekmachine naar de iPhone. Nu doet het dat ook voor Android.

Microsoft realiseerde zich op een bepaald punt dat gebruikers van zoekmachines gewoon een antwoord zoeken op simpele vragen. Daarom koppelde het Bing aan zijn Knowledge-database, gelijkaardig aan wat Google probeert met zijn eigen zoekmachine. Wie nu ‘Bingt’ naar een vraag als ‘wat is de populatie van Antwerpen’, zal een eenvoudig antwoord krijgen, zonder zich eerst nog door talloze links te moeten navigeren.

Daarnaast kan de verbeterde app gebruikers ook helpen bij het zoeken naar goedkope tankstations (voorlopig enkel in de VS), goede deals bij handelaars in de buurt en herbergt de app een scanner die voor jou online op zoek gaat naar goedkopere alternatieven van een product. Handig voor wij in de winkel staat en even de beste prijs wil nagaan. Bing wordt zo weer net even krachtiger, maar het valt af te wachten hoe enthousiast Android-gebruikers zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business