Nieuws

Nieuwe Acertelefoons lijken duurder dan ze zijn

We gaan op MWC aan de slag met twee nieuwe smartphones van Acer. Hoewel ze er erg leuk uitzien, kosten ze verrassend weinig geld.

Acer trapt op MWC in Barcelona zijn nieuwe Zest-reeks af met twee nieuwe budgetsmartphones. De Liquid Zest en de Liquid Zest 4G zijn vrijwel identiek, al kan je vermoedelijk raden dat alleen die laatste 4G/LTE-connectiviteit biedt. De gewone Zest is dus op het vlak van mobiel internet niet helemaal mee met z’n tijd maar daar staat een bijzonder aantrekkelijk prijskaartje tegenover: 109 euro. “We denken dat er nog steeds heel wat mensen zijn die geen 4G snelheid nodig hebben”, verklaart Sterre Swank, Marketingspecialist bij het merk. Wie dus vooral whatsappt maar niet echt multimedia consumeert, kan dus een centje uitsparen. 40 euro om precies te zijn: de 4G versie kost 149 euro.

Leuk design

Op de connectiviteit na zijn de twee smartphones nagenoeg identiek. Ze zien er niet goedkoop uit en liggen goed in de hand. Acer koos voor een afgerond design met metaalkleurige toetsen rond de camera achteraan en de microfoon vooraan. Zeker dat laatste zorgt voor een leuk en uniek detail. De smartphones hebben een 5 inch hd-scherm (720 x 1.280) met een nagenoeg perfecte kijkhoek. De kleur valt dus niet weg wanneer je de telefoon vanuit een hoek bekijkt en volgens Acer is het scherm bovendien beter zichtbaar in direct zonlicht dankzij wat het een ‘Zero Air Gap’ noemt. Of die verbetering iets waard is, konden we niet zelf testen.

 

Mediatek inside

De toestellen worden aangedreven door respectievelijk een 1 GHz en een 1,3 GHz quadcoreprocessor, beiden afkomstig van Mediatek. De 1 GB aan RAM is logisch gezien de prijs. Racepaarden kunnen we deze smartphones dus niet noemen, maar tijdens een korte hands on reageerden ze erg vlot. We vonden het aanbod van Acer voor de prijs eerlijk gezegd verbluffend, al kunnen we pas echt weten hoe aangenaam de toestellen in gebruik zijn na een langdurige test. Toestellen in een dergelijke prijsklasse durven al eens dichtslibben wanneer je er een simkaart in steekt en enkele apps op downloadt.

Mooie camera

Zowel de Zest als de Zest 4G krijgen een hoofdcamera van 8 megapixel met een f2.0-diafragma mee. De selfiecamera telt een verdienstelijke 5 megapixel. Ook dat vinden we gezien de prijs niet slecht. Op papier is de Liquid Zest reeks dus erg interessant, zeker wie een budgettoestel zoekt en vooral op wifi vertrouwt kan hier flink wat geld besparen. Veel zal afhangen van de manier waarop de Mediatekchipset de smartphone in dagelijks gebruik aanstuurt.

De Liquid Zest is beschikbaar bij ons vanaf april, op de Liquid Zest 4G moet je nog tot mei wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business